Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Ianuarie, 2018 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 

banner

PROGRAM SYMPOSIUM 'YOUNG PEOPLE AND AGRICULTURE RESEARCH' - 13th EDITION

Kleffmann Group, cea mai mare companie de cercetare de piata in domeniul agricol pe plan mondial, impreuna cu partenerii sai, organizeaza un concurs care se adreseaza studentilor cu rezultate deosebite din cadrul Universitatilor cu profil Agricol din Romania. Pentru mai multe informatii accesati linkul:

Bursa Kleffmann 2017


Facultatea de Agricultura, prin disciplina Plante medicinale si aromatice organizeaza in data de 23 noiembrie 2017, ora 14:00, in Sala Senatului workshop-ul

LAVANDA –CULTURA DE PERSPECTIVA

INVITATIE


job


 

In data de 27 octombrie 2017, ora 11:00, in Aula Magna "Iulian Dracea" a Universitalii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, "Regele Mihai I al Romaniei" din Timisoara, va avea loc simpozionul aniversar "Ioan Borcean o viata in slujba invatamantului agronomic".

Profesorul emerit doctor Ioan Borcean a fost Prorector al USAMVBT in perioada 1991-1995 si Secretar stiintific al Universitatii in perioada 1996-1999. incepand din anul 1986 a condus disciplina de Fitotehnie, fiind titularul cursurilor de Fitotehnie si de Conditionare si pastrare a produselor agricole.

Evenimentul este dedicat celebrarii personalitatii profesorului emerit doctor Ioan Borcean la implinirea varstei de 80 de ani.

Va asteptam cu deosebit interes si deschidere spre colaborare!


Stimate student al Facultatii de Agricultura,

 

Mediul academic din universitatea noastra si-a deschis astazi portile pentru a te primi in universul formarii profesionale.
O etapa decisiva a vietii tale a inceput chiar astazi. Urmeaza o perioada de temelie, de formare, de cunoastere si autocunoastere continua, o perioada in care vei intelege ca a construi viitorul inseamna a construi in prezent. Constructia nu o vei realiza singur, ci sub calauzirea unor dascali care iti vor demonstra ca a educa inseamna a aprinde o flacara.
De acum timpul va avea alte coordonate, pentru ca va trebui sa il investesti punand sub semnul responsabilitatii propria ta devenire profesionala. In anii urmatori vei intelege ca timpul este o valoroasa resursa ireversibila, iar in gestionarea lui te poti ghida dupa urmatoarele indemnuri:

Fa-ti timp pentru a gandi: este izvorul oricarei puteri
Fa-ti timp pentru a rade: este cantul sufletului
Fa-ti timp pentru a darui: e prea scurta viata pentru a fi egoist
Fa-ti timp pentru a trudi: este pretul succesului!

In aceste emotionante momente de inceput, iti dorim un an academic plin de succese si experiente pozitive!

 

Cu pretuire,
Colectivul de profesori de la Facultatea de Agricultura

2 octombrie 2017
Timisoara


IN ATENTIA STUDENTILOR DIN ANUL I - ACCESATI ACEST LINK


MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017

In perioada 29 martie – 2 aprilie 2017 a avut loc a 45-a editie a Salonului International de Inventica de la Geneva. In cadrul acestui eveniment, un grup de cercetatori de la USAMVB „REGELE MIHAI I AL ROMANIEI”, Facultatile de Agricultura si Tehnologia Produselor Agroalimentare si de la UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE „VICTOR BABES” din TIMISOARA, Facultatea de Farmacie a obtinut medalia de aur pentru inovatia Procedeu pentru obtinerea unui unguent antibacterian pe baza de extract de maghiran si scoarta de mesteacan.

Procedeul inovativ a fost elaborat de cercetatorii: Pop Georgeta, Alexa Ersilia Calina, Imbrea Ilinca Merima, Palicica Radu, Dehelean Cristina Adriana, Danciu Corina, Andrica Florina Maria.

medalie

Viitorul universitatii este si al vostru. Fauriti-l!

Facultatea de Agricultura reprezinta, de peste sapte decenii, o institutie de referinta in spatiul national si international al invatamantului superior agronomic. Pana in anul 1989, facultatea a functionat doar cu specializarea Agricultura, celelalte fiind infiintate ulterior, ca raspuns la exigentele societatii bazate pe cunoastere.

In urma Dictatului de la Viena, Facultatea de Agricultura din Cluj s-a refugiat la Timisoara, functionand in cadrul Scolii Politehnica. La data de 30 iulie 1945, Regele Mihai I a promulgat Legea 617 pentru infiintarea Facultatii de Agronomie din Timisoara, Lege considerata ca fiind „actul de nastere” al acestei institutii. Cu aceasta ocazie, facultatea a fost dotata si cu o serie de ferme: Timisoara, Ceala-Arad, Voiteni, Teremia Mare.

In urma Reformei invatamantului din 1948 s-a infiintat Institutul Agronomic din Timisoara, care a functionat cu aceasta denumire, in structuri diferite, pana in anul 1990. In timp, Institutul a avut in componenta sa, pe langa Facultatea de Agronomie si o Facultate de Medicina Veterinara si una de Zootehnie.

In prezent, procesul didactic si de cercetare din cadrul Facultatii se desfasoara prin cinci departamente:

 1. Tehnologii agricole
 2. Dezvoltare durabila si ingineria mediului
 3. Stiintele solului
 4. Biologie si protectia plantelor
 5. Departamentul pentru pregatirea personalului didactic

Pregatirea studentilor de la ciclul de licenta se realizeaza in cadrul urmatoarelor programe de studiu:

 • Agricultura
 • Agricultura cu predare in limba engleza
 • Protectia plantelor
 • Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara
 • Ingineria si protectia mediului in agricultura
 • Biologie
 • Masuratori terestre si cadastru
 • Masini si instalatii pentru agricultura si industria alimentara

Absolventilor li se ofera posibilitatea de a-si continua studiile la ciclul de master, in cadrul a sapte programe de studiu: Agricultura ecologica, Tehnologii sustenabile pentru culturi de camp, Sisteme de producere a furajelor, Utilizarea durabila a terenurilor agricole, Biologie aplicata in agricultura, Gestiunea mediului si a resurselor naturale, Protectie si expertizare fitosanitara. Studiile se pot aprofunda cu ciclul de pregatire prin doctorat, avand o durata de 3 ani si finalizandu-se cu obtinerea titlului stiintific de „Doctor in Agronomie”.


Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2018. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara