Ultimele Noutati
Workshop SheepNet
 
Noi
09
Postat de: Admin ZOO
Sectiune: Fac. de Bioingineria Resurselor Animaliere
SheepNet
Calendar Evenimente
<< Aprilie, 2019 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Parteneri
 
 

 

   Zootehnia - Stiinta cresterii animalelor - Studiaza procesele de crestere, reproducere, nutritie si lactatie la animalele de interes economic, precum si modul in care aceste procese fiziologice pot fi controlate pentru a imbunatatii productivitatea, sanatatea, bunastarea animalelor si profitabilitatea exploatatiilor zootehnice si piscicole.

    Ingineria zootehnica este o profesie complexa deoarece inginerul zootehnist este, in egala masura, un biolog, un nutritionist, un tehnolog si un economist.
  Absolventii nosti au competentele necesare sa proiecteze, sa organizeze, sa conduca si sa indrume ferme de animale si procese de productie animala, la toate speciile de animale domestice, precum si in domeniul apiculturii, acvaculturii, cresterii animalelor de laborator si de agrement.
 
   Biotehnologiile agricole - Un domeniu modern, in plina dezvoltare, bazat pe aplicarea biologiei in agricultura. Utilizeaza sistemele biologice, organisme vii sau derivati ai acestora pentru a obtine sau modifica produse sau procese de uz specific. Biotehnologiile reprezinta astazi un fascinant domeniu de cercetare si productie cu o dinamica spectaculoasa, depasita, poate, doar de cel al informaticii.
     Domeniul biotehnologiilor, plasat inca la frontierele cunoasterii, este solicitat in strainatate iar, in ultimul timp, si la noi in tara.
     Biotehnologiile gasesc solutii acolo unde alte stiinte isi ating limitele.
    

 

 


Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2019. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara