Ultimele Noutati
Programul national TABERE STUDENTESTI 2016
 
Mai
09
Postat de: Admin Management
Sectiune: FMA
pe perioada vacantei de vara
Calendar Evenimente
<< Iulie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Domenii prioritare

STRATEGII DE CERCETARE:

  1. Restructurarea agriculturii și implementarea măsurilor de dezvoltare rurală durabilă în România.
  2. Cercetări privind dezvoltarea pieței financiare în spațiul rural - sisteme de finanțare a agriculturii și a activităților conexe.
  3. Modalități de perfecționare a managementului în agricultură în vederea creșterii eficienței economice, a calității produselor și a promovării produselor agricole românești la export.
  4. Cercetări privind modernizarea și îmbunătățirea procesării și marketingului produselor agroalimentare.
  5. Gestionarea capacităților de producție în corelație cu cererea de servicii în mediul rural.
  6. Proiectarea unor sisteme de prestări servicii pentru fermele mici și mijlocii (ferme familiale si exploatații de tip comercial).
  7. Strategii și politici de redresare a agroturismului și turismului rural.
  8. Modalitățile  de valorificare a spațiului rural și exploatațiilor agricole existente prin agroturism.
  9. Valorificarea resurselor prin activitatea de serviciu agroturistic.
  10. Interconexiunea între dezvoltarea serviciilor și evoluția turismului.
  11. Serviciile turistice și ocuparea forței de muncă.
  12. Creșterea calității serviciilor turistice prin implementarea Codului Global de Etică în turism.

PLAN STRATEGIC DE CERCETARE STIINTIFICA A FACULTATII DE MANAGEMENT AGRICOL PE PERIOADA 2012-2016

PLAN DE CERCETARE STIINTIFICA, INGINERIE ECONOMICA IN AGRICULTURA, 2012-2016

PLAN DE CERCETARE STIINTIFICA, INGINERIE SI MANAGEMENT IN ALIMENTATIE PUBLICA SI AGROTURISM, 2012-2016

PLAN DE CERCETARE STIINTIFICA, INGINERIE SI MANAGEMENT IN INDUSTRIA TURISMULUI, 2012-2016

DIRECȚII ȘI DOMENII DE CERCETARE:

  • Modele și metode complexe de cercetare în dezvoltarea rurală durabilă a României.
  • Soluții privind promovarea investițiilor în exploatațiile agricole.
  • Fundamentarea tehnico-economică a tehnologiilor de producție, determinarea costurilor, estimarea prețurilor de valorificare și a gradului de rentabilizare la produsele agricole vegetale și animale.
  • Estimarea dimensiunii forței de munca real disponibile in mediul rural.
  • Managementul agroturismului și turismului interetnic în Banat.
  • Perfecționarea sistemelor de finanțare - creditare a agriculturii.
  • Creșterea capacității de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală.
  • Îmbunătățirea informării consumatorilor despre produsele agroalimentare ecologice prin realizarea unui sistem informatic.
  • Eficiența strategiilor manageriale în domeniul obținerii și valorificării produselor agroalimentare ecologice.
  • Studii privind finanțarea dezvoltării rurale.
  • Cadrul Financiar Multianual (CFM) 2014-2020 ca suport am Politicii Agricole Comune.
  • Estimări privind costurile de producție și prețurile pe piața internă la principalele produsele cerealiere.
  • Impactul activităților de management privind utilizarea factorilor de producție în exploatațiile agricole.
  • Modernizarea și îmbunătățirea procesării și marketingului produselor agroalimentare.
  • Cercetări de dezvoltare rurală durabilă în regiunea 5 Vest.
  • Cercetări cu privire la compatibilitatea exploatațiilor agricole românești cu cele europene.
  • Analiza posibilităților de finanțare a exploatațiilor agricole.
  • Implementarea E-consultanței agricole.
  • Analiza mediului extern și a competitivității exploatațiilor agricole vegetale din zona Banatului.
  • Cercetări privind extinderea turismului rural în regiunea de dezvoltare economică 5 Vest.
  • Rolul și importanța agriculturii ecologice în contextul dezvoltării durabile.
  • Analiza comparativă a calității produselor alimentare folosind metodele calimetriei.
  • Îmbunătățirea calității sucurilor de fructe prin optimizarea procesului tehnologic.
  • Implementarea capacității antioxidante ca indicator de calitate a produselor alimentare.
  • Rolul agroturismului in relansarea economica a satului romanesc.
  • Influența politicilor agrare asupra dezvoltării turismului rural.
  • Rolul și importanța serviciilor de asistență socială în dezvoltarea spațiului rural.
  • Serviciile de consultanță pentru producătorii agricoli
  • Categoriile  de  resurse  locale - baza  pentru  organizarea  și desfășurarea serviciilor în mediul rural
  • Potențialul turistic – factor major în dezvoltarea activității turistice
  • Orizontul de dezvoltare și beneficiile agroturismului pentru zonele rurale românești
  • Marketingul produsului agroturistic
  • Tendințele cererii și ofertei și structura principalelor forme de turism rural european
  • Integrarea agroturismului romanesc în circuitul turistic European
  • Alinierea serviciilor din agroturismul românesc la nivelul serviciilor  turistice europene
  • Analiza implementării unui sistem de calitate în unitățiile de servicii agroturistice
  • Promovarea serviciilor agroturistice prin crearea și dezvoltarea GAL-urilor
  • Valorificarea potențialului balnear prin diversificarea serviciilor turistice
  • Creșterea calității serviciilor turistice prin implementarea Codului Global de Etică în turism
  • Dezvoltarea și promovarea serviciilor turistice
  • Calitatea serviciilor în industria hotelieră
  • Conceperea unei mărci de calitate în seviciile de turism din România
  • Serviciile turistice – factori mobilizatori ai ocupării forței de muncă
  • Strategia transferului de know-hov în dezvoltarea turismului
  • Calitatea serviciilor în industria hotelieră

Actualizat de: Admin Management la data 2014-05-14
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara