Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Iulie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Gestiunea mediului si resurselor naturale

1. Misiunea

Programul de studii universitare de master „Gestiunea mediului și a resurselor naturale” (GMRN) asigură pregătirea pentru nivelul 7 al EQF (Ciclul II Bologna - Studii de masterat). Programul are misiunea de a forma specialiști în domeniul ingineriei mediului și în domeniile conexe ale gestionării resurselor naturale, profesioniști care să se poată integra rapid într-un mediu profesional concurențial și dinamic. Programul își propune, de asemenea, formarea abilităților de cercetare științifică în domeniul gestionării complexe și integrate a ecosistemelor și formarea competențelor de consultanță în aceste domenii.

2. Obiectivele

 1. Formarea de specialiști pentru domeniul public, privat și din organizațiile non-guvernamentale capabili să abordeze într-o manieră sistematică și transversală problemele de mediu/ecologice în lumina dezvoltării durabile/sustenabile. Planul de învățământ și activitățile subsecvente contribuie la formarea de competențe pentru activități de:
  1. Concepție (analiza interdisciplinară a situațiilor și elaborarea de proiecte, planuri de măsuri, studii de impact etc.).
  2. Implementare de proiecte cu componentă ecologică/de mediu (manager de proiect, expert etc.).
  3. Monitoring (al stării și evoluției mediului – în agenții de stat, întreprinderi private, ONG-uri).
  4. Comunicare-consiliere-formare în probleme de mediu/gestionare a resurselor natural regenerabile.
 2. Inițiere în cercetare în problematica aprofundată și interdisciplinară a gestionării resurselor natural regenerabile, prin aprofundarea conceptelor, tendințelor și metodelor actuale în domeniu.
 3. Aprofundarea, extinderea și integrarea cunoștințelor din discipline și domenii necesare în dezvoltarea durabilă/sustenabilă.
 4. Realizarea, individual și în echipe multidisciplinare, a proiectelor profesionale, la timp și cu respectarea deontologiei și diversității culturale.
 5. Formarea capacității de identificare a tendințelor din domeniul complex al gestionării resurselor naturale (regenerabile, în primul rând) și a nevoilor individuale de dezvoltare profesională în sensul creșterii adaptabilității și flexibilității.
 6. Dezvoltarea capacității de comunicare profesională, cu diferite organizații, instituții, din domeniile public, privat, ONG-uri etc.

3. Discipline studiate


PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT

*Pentru vizualizarea fișei disciplinei, efectuați click pe plan


Actualizat de: AdminAGRO la data 2017-03-21
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara