Ultimele Noutati
Programului National - Tabere Studentesti 2017
 
Apr
24
Postat de: Admin TPA
Sectiune: Fac. de T.P.A
Programului National - Tabere Studentesti 2017
Calendar Evenimente
<< Iulie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Master

Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare 

 TEMATICA ADMITERE MASTER – domeniul universitar: Ingineria produselor alimentare

 

Programul Studii de Master:

SISTEME DE PROCESARE ECOLOGICĂ MULTIFUNCȚIONALĂ INTEGRATĂ A PRINCIPIILOR BIOACTIVE NATURALE  (S.P.E.)

Cadru legal:

Programul de master Sisteme de Procesare Ecologică Multifuncțională Integrată A Principiilor Bioactive Naturale  (S.P.E.),  are o tradiție de 8 de ani în pregătirea inginerilor de industrie alimentară specializați în principalele tehnologii de obținere și procesare a principiilor bioactive naturale. Programul de master S.P.E. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6970/18.11.2008) și cuprins în lista domeniilor și specializărilor pentru studiile universitare de licență apărută în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licență și al specializărilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educațională a programului de licență S.P.E. cuprinde pentru forma de învățământ cu frecvență pe lângă locurile bugetate și locuri cu taxă.

Competențe profesionale:

  • Cunoașterea principalelor tehnologii de obținere și procesare a principiilor bioactive naturale;
  • Exploatarea principalelor tipuri de utilaje folosite în obținerea și procesarea principiilor bioactive naturale;
  • Cunoașterea și dezvoltarea de noi direcții de utilizare a principiilor bioactive naturale (în industria alimentară ca înlocuitor a aditivilor sintetici, în cosmetică și industria farmaceutică);
  • Studiul procedeelor de obținere a unor aditivi și ingrediente de aditivare ecologică multifuncțională;
  • Cunoașterea prevederilor legislației naționale și europene referitoare la controlul utilizării aditivilor în aliment.

Ocupații posibile conform COR:

Consilier inginer chimist - 214504; Expert inginer chimist - 214505; Expert inginer industria alimentara - 214518; Inginer producție - 215205; Inspector de specialitate inginer chimist - 214506; Inspector de specialitate inginer industria alimentara - 214519; Referent de specialitate inginer chimist - 214507; Referent de specialitate inginer industria alimentara - 214520.

 Plan invatamant SPE

Programul Studii de Master:

SIGURANȚA ȘI BIOSECURITATEA PRODUSELOR AGROALIMENTARE (S.B.P.A.)

Cadru legal:

Programul de master Siguranța și Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.),  are o tradiție de 6 de ani în pregătirea inginerilor de industrie alimentară specializați în domeniul siguranței și biosecurității alimentare. Programul de master S.B.P.A. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6970/18.11.2008) și cuprins în lista domeniilor și specializărilor pentru studiile universitare de licență apărută în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licență și al specializărilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educațională a programului de licență S.B.P.A. cuprinde pentru forma de învățământ cu frecvență pe lângă locurile bugetate și locuri cu taxă.

Competențe profesionale:

  • Demonstrarea cunoștințelor în securitatea și siguranța alimentară și a expertizei în domeniul produselor agroalimentare;
  • Demonstrarea capacității de implementare a sistemelor calității totale în ingineria produselor agroalimentare;
  • Descrierea și proiectarea de tehnologii și instalații cu caracter inovativ pentru industria agroalimentară;
  • Evaluarea și exploatarea aparatelor, instalațiilor și proceselor din industria agroalimentară;
  • Evaluarea și exploatarea sistemelor de măsurare, monitorizare și automatizare a proceselor din industria agroalimentară;
  • Analizarea și interpretarea activităților de management, marketing și știința mărfurilor agroalimentare.

Ocupații posibile conform COR:

Asistent de cercetare în controlul calității produselor alimentare - 214535; Cercetător în controlul calității produselor alimentare - 214533; Expert inginer industria alimentară - 214518; Inginer de cercetare în controlul calității produselor alimentare - 214534; Inspector de specialitate inginer industria alimentară - 214519; Referent de specialitate inginer industria alimentara - 214520.

 Plan invatamant SBPA

Programul Studii de Master:

TEHNOLOGII AVANSATE DE PROCESARE A MATERIILOR PRIME AGRICOLE (T.A.P.)

Cadru legal:

Programul de master Tehnologii Avansate de Procesare a Materiilor Prime Agricole (T.A.P.),  are o tradiție de 6 de ani în pregătirea inginerilor de industrie alimentară specializați în proiectarea și implementarea tehnologiilor moderne de procesare alimentară. Programul de master T.A.P. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6970/18.11.2008) și cuprins în lista domeniilor și specializărilor pentru studiile universitare de licență apărută în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licență și al specializărilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educațională a programului de licență T.A.P. cuprinde pentru forma de învățământ cu frecvență pe lângă locurile bugetate și locuri cu taxă.

Competențe profesionale:

  • Capacitatea de optimizare a produselor agroalimentare cu valoare adăugată/tehnologii inovative în sistemul integrat al lanțului agroalimentar;
  • Implementare principiilor moderne de proiectare în domeniul tehnologiilor avansate agroalimentare și domeniilor conexe;
  • Identificarea, descrierea și utilizarea proceselor tehnologice, tehnicilor analitice moderne adaptate domeniului tehnologiilor avansate agroalimentare și domeniilor conexe;
  • Utilizarea și exploatarea aparatelor, instalațiilor, sistemelor de măsurare, monitorizare și automatizare a proceselor din industria agroalimentară;
  • Efectuarea cercetării științifice și a activităților didactice în domeniul tehnologiilor avansate de procesare a materiilor prime agricole.

Ocupații posibile conform COR:

Asistent de cercetare în tehnologia prelucrării produselor agricole - 214125; Cercetător în tehnologia prelucrării produselor agricole - 214123; Expert centre de perfecționare - 231006; Expert inginer industria alimentară - 214518; Inspector de specialitate inginer industria alimentară - 214519; Proiectant inginer produse alimentare - 214516; Referent de specialitate inginer industria alimentară - 214520.

Plan invatamant TAP

Programul Studii de Master:

ALIMENT NUTRIȚIE UMANĂ (A.N.U.)

Cadru legal:

Programul de master ALIMENT - NUTRIȚIE UMANĂ (A.N.U.),  este un program nou înființat în cadrul facultății noastre, cu scopul de a pregăti ingineri de industrie alimentară specializați în proiectarea de alimente adaptate cerințelor nutriționale pe grupe diferite de consumatori. Programul de master A.N.U. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6179/22.07.2013) și cuprins în lista domeniilor și specializărilor pentru studiile universitare de licență apărută în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licență și al specializărilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educațională a programului de licență A.N.U. cuprinde pentru forma de învățământ cu frecvență pe lângă locurile bugetate și locuri cu taxă.

Competențe profesionale:

  • Identificarea, elaborarea, descrierea și utilizarea adecvată a noțiunilor specifice expertizei nutriției umane;
  • Evaluarea nutrițională a produselor derivate din materii prime vegetale și animale;
  • Identificarea și analiza aspectelor nutriționale pe grupe de vârstă;
  • Recunoașterea dezechilibrelor nutriționale și stabilirea adecvată a dietelor pe grupe de vârstă;
  • Proiectarea de alimente adaptate cerințelor nutriționale pentru diferitele grupe de consumatori alimentari;
  • Gestionarea sistemelor de informații bazate pe indicatori nutriționali, aplicând adecvat legislația sanitară în domeniu.

Ocupații posibile conform COR:

Asistent de cercetare în tehnologia prelucrării produselor agricole - 214125; Cercetător în tehnologia prelucrării produselor agricole - 214123; Expert centre de perfecționare - 231006; Proiectant inginer produse alimentare - 214516; Referent de specialitate inginer industria alimentară - 214520;

 Plan invatamant ANU


Actualizat de: Admin TPA la data 2017-06-29
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara