Ultimele Noutati
Conferinta
 
Iun
08
Postat de: Admin ZOO
Sectiune: Fac. de Zootehnie si Biotehnologii
Conferinta privind sprijinirea producatorilor locali
Calendar Evenimente
<< Octombrie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
TE-2012-3-0092- Obiective si activitati

 PLAN DE REALIZARE A PROIECTULUI (2013-2015)

Denumirea proiectului:  The role of probiotic bacteria in preventing Campylobacter jejuni colonization of poultry
An
Etapa
Obiective
Activitãþi
2013
Unicã
1. Izolarea tulpinilor de Campylobacter jejuni din fermele de pui din zona de vest a României
1.1. Identificarea fermelor de creștere a puilor de carne în sistem intensiv și extensiv din zona de Vest a României
1.2. Recoltarea de probe biologice din fermele de creștere a puilor de carne în sistem intensiv 
1.3. Recoltarea de probe biologice din fermele de creștere a puilor de carne în sistem gospodãresc
1.4. Identificarea și confirmarea tulpinilor prin PCR si Western Blotting
2. Evaluarea in vitro a virulentei  tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate
2.1. Realizarea unor curbe de etalonare pentru tulpinile de Campylobacter jejuni izolate in vederea determinãrii concentrației de bacterii prin mãsurarea densitãții optice
2.2. Testarea in vitro a capacitãții infecțioase a tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate
2.3. Determinarea situsurilor de infecție a tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate prin microscopie confocalã
            An
 
Etapa
 
Obiective
 
Activitãþi
2014
Unicã
3. Evaluarea in vitro a efectelor probioticelor asupra virulenței tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate
3.1. Testarea in vitro a capacitãții inhibitoare a probioticelor asupra virulenței tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate
3.2. Evidențierea efectelor inhibitoare a probioticelor asupra virulenței Campylobacter jejuni prin microscopie confocalã
4. Evaluarea in vivo a efectului administrãrii probioticelor asupra colonizãrii cu Campylobacter jejuni al tractului digestiv
4.1. Infectarea artificialã a puilor de carne cu Campylobacter jejuni
4.2. Stabilirea nivelului de infectare cu Campylobacter jejuni in tractul digestiv al puilor
4.3. Identificarea modificãrilor morfologice și histologice produce de Campylobacter jejuni la nivelul tractului digestiv și al organelor vitale al puilor de carne
4.4. Identificarea situsurilor de localizare la nivel intestinal al patogenului
4.5. Stabilirea efectului administrãrii probioticelor în monoculturã și policulturã la o concentrație de 109CFU/kg furaj
4.6. Co-localizarea probioticului cu bacteriile patogene analizand directa interactiune dintre patogen si probiotic
            An
 
Etapa
 
Obiective
 
Activitãþi
2015
Unicã
5. Efectele administrãrii probioticelor asupra microflorei intestinale si a sãnãtãții puilor de carne.
5.1. Influența nivelului de suplimentare cu probiotice asupra microbiotei intestinale la puii
5.2. Evaluarea efectelor administrãrii probioticelor asupra sistemului imun al puilor de carne
6. Evaluarea nivelelor de contaminare cu Campylobacter jejuni a carcaselor puilor tratați cu probiotice.
6.1. Evaluarea gradului de contaminare al organelor vitale cu Campylobacter jejuni dupã administrarea probioticelor
6.2. Determinarea gradului de contaminare al carcaselor cu Campylobacter jejuni înainte și dupã administrarea probioticelor

Actualizat de: Admin ZOO la data 2013-11-24
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara