Ultimele Noutati
Workshop SheepNet
 
Noi
09
Postat de: Admin ZOO
Sectiune: Fac. de Zootehnie si Biotehnologii
SheepNet
Calendar Evenimente
<< Decembrie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
TE-2012-3-0092 Rezultate Etapa I/2013

 Etapã unicã/2013

Valoare totalã 204440 lei
Obiective/activitãți
1. Izolarea tulpinilor de Campylobacter jejuni din fermele de pui din zona de vest a României
1.1. Identificarea fermelor de creștere a puilor de carne în sistem intensiv și extensiv din zona de Vest a României. S-au recoltat probe din 13 ferme din partea de vest a României. Fermele identificate au fost în așa fel alese încât sã fie reprezentative pentru partea de vest a României: patru ferme sunt din județul Bihor, trei ferme sunt din județul Arad, cinci ferme din județul Timiș, o fermã din județul Caras. Perioada în care s-a fãcut recoltarea a fost în lunile calde respectiv lunile iulie, august și septembrie.
Localizarea fermelor de creºtere a puilor de carne în sistem intensiv ºi extensiv din zona de Vest a României
 
1.2. Recoltarea de probe biologice din fermele de creștere a puilor de carne în sistem intensiv. Pentru efectuarea experimentelor s-au recoltat probe din raclat cloacal, conținut cecal și mucus cecal din 6 ferme de creștere a puilor in sistem intensiv.
1.3. Recoltarea de probe biologice din fermele de creștere a puilor de carne în sistem gospodãresc. Pentru efectuarea experimentelor s-au recoltat probe din raclat cloacal, conținut cecal și mucus cecal din 7 ferme de creștere a puilor in sistem externsiv.
 
Aspecte din timpul recoltãrii de probe
 
1.4. Identificarea și confirmarea tulpinilor prin PCR si Western Blotting. Din totalul de probe recoltate de la puii de carne crescuți în sistem intensiv 48 de probe, 18 de raclat cloacal, 18 de conținut cecal și 12 probe de mucus, pe mediu selectiv am izolat 33 de culturi de bacterii bacilare, Gram negative și oxidazo pozitive, din care 13 din raclat cloacal, 14 din conținut cecal și 6 din mucus cecal. Din cele 5 probe testate cu testul API Campy, numai proba S24 a fost identificatã ca fiind Campylobacter jejuni. Din totalul de probe recoltate de la puii de carne crescuți în sistem gospodãresc 27 de probe, 21 din raclat cloacal, 3 din conținut cecal și 3 din mucus, pe mediu selectiv am izolat 18 de culturi de bacterii bacilare, Gram negative și oxidazo pozitive, din care 17 din raclat cloacal, 1 din conținut cecal. Din cele 5 probe testate cu testul API Campy, numai proba S24 a fost identificatã ca fiind Campylobacter jejuni.
 
Aspectul frotiurilor dupã cultivare pe mediu Muller Hinton Agar.
 
2. Evaluarea in vitro a virulentei  tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate
2.1. Realizarea unor curbe de etalonare pentru tulpinile de Campylobacter jejuni izolate in vederea determinãrii concentrației de bacterii prin mãsurarea densitãții optice. Pentru aceastã etapã s-a folosit cultura bacterianã izolatã din proba S14, care a fost identificatã ca fiind Campylorbacter jejuni, în urma testelor microbiologice. S-au preparat suspensii bacteriene din cultura proaspãtã (48 h) cu urmãtoarea absorbanțã mãsuratã la 600 nm: D1 OD 600= 0,6483, D2 = 0,5512, D3=0,4181, D4=0,3105, D5=0,2151 și D6=0,1177. Pentru trasarea curbei de etalonare s-a folosit softul OriginPro 8.1, ecuatia dreptei fiind: y = -0,9046 + 0,14598x (R=0,99789).
 
 
Aspectul plãcuțelor numãrabile la 48 de ore de la însãmânțare
 
 Curba de etalonare pentru C. jejunii. 
 
2.2. Testarea in vitro a capacitãții infecțioase a tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate. Pentru testarea capacitãții virulente asupra celulelor intestinale umane s-a efectuat testul de rezistențã la gentamicinã prin compararea, tulpinilor nou izolate, cu tulpina C. jejuni 81-176 cunscutã pentru capacitatea acesteia de a adera și invada celulele epiteliale intestinale umane. In ceea ce privește capacitatea de a adera la celulele epiteliale intestinale s-a înregistrat o creștere semnificativã pentru toate tulpinile nou isolate (RO14, RO19, RO24, RO29 și RO37) comparativ cu tulpina control (C.jejuni 81-176). Rezultatele obținute aratã faptul cã toate tulpinile nou izolate s-au internalizat într-un numãr semnificativ mai mare comparativ cu tulpina control sugerând și o capacitate mai ridicatã de a cauza tulburãri gastrointestinale la om.
 
 
 
2.3. Determinarea situsurilor de infecție a tulpinilor de Campylobacter jejuni izolate prin microscopie confocalã. Vizualizarea efectivã a infecției s-a realizat pentru tulpinile care au arãtat capacitatea virulentã cea mai ridicatã. S-au testat tulpinile RO29 and RO37. 

 

 Lucrãri publicate 

Dan Drinceanu, Lavinia Stef, Calin Julean, Ada Cean, Florin Gheorghe Lup, Nicolae Corcionivoschi, Poultry meat – as a source of Campylobacter spp., infection in humans, Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, 2013, 46 (2) pp. 17-21

Rezumat:
Current studies indicate that Campylobacter spp. is the most common cause of gastroenteritis in humans in both developed countries and worldwide. This explains the ever-increasing interest of the researchers in the eradication of digestive disorders caused by Campylobacter spp. and also to identify the risk factors involved in prevention of human infections. Because birds are considered a major source of Campylobacter jejuni contamination in humans the purpose of this paper is to summarize the literature in regards to the incidence of campylobacter related infections in humans, identify the risk factors but mostly to describe the implications of poultry meat contamination during preparation for the consumer. Herein we refer to the applicable strategies in poultry farms as the introduction of competition between microbial populations in the gut, the use of new management practices in raising chickens and better hygiene to reduce the rate of gastrointestinal colonization with Campylobacter spp. in broilers and hens.
Full Text – PDF
 
Ada Cean, Corcionivoschi Nicolae, Stef Lavinia, Dumitrescu Gabi, Mihai Sãrãndan, Ghise Alina, Julean Cãlin, Drinceanu Dan,  Isolation of Campylobacter jejuni from cloaca and cecum content of chicken broilers bred in intensive systems in the Western part of Romania Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, 2013, 46 (2) pp. 93-97
 
Rezumat:
Campylobacter spp., belongs to the group of thermo-tolerant bacteria, and is the most frequent cause of gastrointestinal diseases in humans following consumption of poorly cooked chicken meat. The aim of our study was to test the common methodology for isolation of Campylobacter jejuni species from cloaca and cecum content of chicken broilers breed in intensive systems in Western part of Romania. The experiments were conducted during July –September 2013. As biological material we used chicken broilers from 6 intensive breeding facilities from the West part of Romania, from which cloaca swabs and cecum content were recovered as samples. Bacteria isolation was performed by inseminating Petri dish with Muller Hinton Agar media, after bacterial growth, they were subculture on Muller-Hinton Agar with Skirrow. The bacteria were tested by Gram staining and Oxidase test. Bacterial growth was detected from all samples when grown on Mueller-Hinton Agar, but when the bacteria was passed on Muller Hinton Agar with selective supplement (Skirrow) 27 out of 36 samples remained positive (75,0%). With respect to the sample origin 13 (72.2%) samples from cloaca swab and 14 (77.7%) from cecum content grown on campylobacter selective media. All samples from Muller-Hinton supplemented with Skirrow tested negative for Gram staining and positive for oxidase test. We have successfully isolated Campylobacter spp., strains from farms and private producers in the western part of Romania.

Full Text – PDF


Actualizat de: Admin ZOO la data 2014-12-01
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara