Ultimele Noutati
Programului National - Tabere Studentesti 2017
 
Apr
24
Postat de: Admin TPA
Sectiune: Fac. de T.P.A
Programului National - Tabere Studentesti 2017
Calendar Evenimente
<< Iulie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Postuniversitare

Formarea de specialiști pentru sistemul de management al siguranței produselor alimentare conform principiilor HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)

Studiul postuniversitar de specializare (descarca brosura curs-HACCP) prezent se adresează persoanelor interesate și implicate în cunoașterea principiilor și metodelor de implementare a sistemului de management al siguranței alimentelor (ingineri tehnologi alimentari, responsabili HACCP; specialiști care se vor ocupa de proiectarea, implementarea și gestionarea sistemului HACCP), din sistemul hotelier sau alimentația publică, conform standardului ISO 22000:2005 „Sisteme de management al siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar” și cerințelor Codex Alimentarius (CAC/RCP 1-1969, Rev. 3-1997, Amd. 1999), „Principii generale de igienă alimentară”.
Prezentul studiu postuniversitar asigură cunoștiințele necesare pentru întocmirea documentației, implementare sistemului de siguranța alimentului și menținerea funcționalității acestuia prin:
  • cunoașterea cerințelor standardelor ISO 22000:2005 „Sisteme de management al siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar” și Codex Alimentarius (CAC/RCP 1-1969, Rev. 3-1997, Amd. 1999),„Principii generale de igienă alimentară”dar și a Regulamentului CE 852/2004 cu privire la igiena alimentelor;
  • studii de caz în care se vor redacta, sub îndrumarea lectorului, manualul HACCP, o procedură a SMSA și planul HACCP pe un flux tehnologic propus de cursant.
Tematica abordată
1.Scurt istoric al sistemului HACCP;
2.Legislație;
3.Importanța implementării și menținerii sistemului HACCP;
4.Principiile HACCP;
5.Cerințele de igienă Codex Alimentarius: Bune practici de producție (GMP); Bune practici de igienă (GHP);
6.Etapele de implementare ale sistemului de management al siguranței alimentului: Selectarea echipei HACCP; Descrierea produsului; Identificarea intenției de utilizare; Construirea diagramei de flux și verificarea ei pe teren; Identificarea pericolelor potențiale; Determinarea PCC; Stabilirea limitelor critice; Stabilirea unui sistem de monitorizare; Verificarea modului de funcționare;
7.Revizuirea planului HACCP;
8.Prezentarea standardului SR EN ISO 22000:2005 „Sisteme de management al siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar”.
Locatia: USAMVBT, la sediul Facultatii Tehnologia Produselor Agroalimentare din Calea Aradului 119, Timișoara
Lector: șef de lucrări dr. ing. Călin Jianu
Condiții de inscriere: absolvent al unei facultăți, cu diplomă de licență.
 
Acte necesare la înscriere: dovada achitării taxelor aferente cursului (taxa de participare, înscriere și înmatriculare), diplomă de licență (copie legalizată), copie B.I/C.I., certificat de naștere/căsătorie (copie) și fișa de înscriere completată (descarca fisa de inscriere curs-HACCP).
Taxele de participare sunt de 1020 RON (800 RON taxa de participare; 100 RON taxa de înscriere și 120 RON taxa de înmatriculare) și se achită la administratorul Facultății Tehnologia Produselor Agroalimentare (parter) zilnic între orele 10-12
Certificatul de absolvire: se eliberează de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara cu antetul Ministerului Educației și Cercetarii. Are recunoaștere naționala respectând regimul legal al actelor de studii.
 
Persoană de contact:
Prof. dr. ing. Călin Jianu
USAMVB Timisoara, Tehnologia Produselor Agroalimentare,
300645 Timișoara, Calea Aradului nr.119, jud. Timis, Romania
tel: +40-0722-632199
e-mail:calin.jianu@gmail.com
 
Auditori interni pentru sistemul de managementul al siguranței alimentului conform standardului ISO 22000:2005 „Sisteme de management al siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar”
Studiul postuniversitar de specializare se adresează angajaților din sectorul alimentar ce doresc să devină auditori interni în organizația din care fac parte, dar celor care doresc să înceapă o carieră de auditor pentru sistemul de management al siguranței alimentului conform cerințelor standardului ISO 22000:2005 „Sisteme de management al siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar”. (descarca brosura curs-Auditori interni)
Tematica abordată
  1. Noțiuni generale privind siguranța alimentului;
  2. Prezentarea cerințelor standardului ISO 22000:2005 Sisteme de management a siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar;
  3. Documentele sistemului de management al siguranței alimentului (Documentele sistemului HACCP – generalități; Principii de elaborare; Structura documentației; Procedura documentată);
  4. Auditul sistemului de management al siguranței alimentului (Definiții; Clasificare; Etapele auditului intern; Selectarea auditorilor; Responsabilitățile personalului implicat; Tehnici de comunicare; Recomandări pentru auditat);
  5. Certificarea sistemului de management al siguranței alimentului (Costurile certificării; Selectarea organismului de certificare; Procedura tipică de certificare; Drepturi și obligații în procesul de certificare; Implicațiile certificării sistemului HACCP).
Locatia: USAMVBT, la sediul Facultatii Tehnologia Produselor Agroalimentare din Calea Aradului 119, Timișoara
Prof. dr. ing. Călin Jianu
Condiții de înscriere: absolvent al unei facultăți, posedând diplomă de licență.
Acte necesare la înscriere: dovada achitării taxelor aferente cursului (taxa de participare, înscriere și înmatriculare), diplomă de licență (copie legalizată), copie B.I/C.I., certificat de naștere/căsătorie (copie) și fișa de înscriere completată (descarca fisa de inscriere-Auditori interni).
Taxele de participare sunt de 1020 RON (800 RON taxa de participare; 100 RON taxa de înscriere și 120 RON taxa de înmatriculare) și se achită la administratorul Facultății Tehnologia Produselor Agroalimentare (parter) zilnic între orele 10-12
Certificatul de absolvire: se eliberează de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara cu antetul Ministerului Educației și Cercetarii. Are recunoaștere naționala respectând regimul legal al actelor de studii.
 
Plan de învățământ
 
Persoană de contact:
Prof. dr. ing. Calin Jianu
USAMVB Timisoara
Facultatea Tehnologia Produselor Agroalimentare
300645 Timisoara, Calea Aradului 119, Romania
tel: +40-0722-632199
e-mail: calin.jianu@gmail.com

Actualizat de: Admin TPA la data 2017-03-03
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara