Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Iulie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Sisteme de producere a furajelor

1. Misiunea

În concordanță cu misiunea declarată a Facultății de Agricultură, orientată, prin cele două direcții de educație și de cercetare, spre formarea specialiștilor în domeniul agricol, programul de studiu de master ”Sisteme de producere a furajelor” răspunde cerințelor mediului socio-economic, asumându-și misiunea de a contribui, prin furnizarea unui program de formare adaptat nevoilor studenților, la specializarea acestora în problematica producerii furajelor în ferme mari și mici de creștere a animalelor, ferme familiale (sisteme agro-silvo-pastorale); aprofundarea cunoașterii prin abordări inter-/multidisciplinare; dezvoltarea cercetării și utilizarea rezultatelor acesteia în optimizarea proceselor tehnologice de cultură ale pajiștilorși ale plantelor furajere.

2. Obiective

  1. Utilizarea conceptelor, metodelor, tehnicilor și a instrumentelor de cercetare specifice pentru elaborarea de verigi tehnologice în vederea producerii, conservării și păstrării furajelor de calitate.
  2. Gestionarea bazei furajere și reducerea la minim a impactului ecologic al sistemelor de producere a furajelor (analiza ciclurilor elementelor nutritive, gestionarea gunoiului de grajd, sisteme de pășunat, sisteme de conservare și păstrare a furajelor, etc.,).
  3. Identificarea de metode și tehnici noi pentru investigarea proprietăților biologice și a valorii furajere și ecologice a unor specii de plante furajere și/sau a unor biotipuri din pajiștile permanente, ca material biologic pentru însămânțare sau supraînsămânțarea pajiștilor.
  4. Integrarea inter- /multidisciplinară a cunoștințelor legate de interconexiunea sol-plantă-animal în agroecosistemele furajere, cu rol în producerea furajelor.
  5. Aplicarea metodelor, tehnicilor și a procedeelor adecvate pentru particularizarea și optimizarea proceselor tehnologice de cultură ale pajiștilor și ale plantelor furajere, în cadrul sistemelor de producere a furajelor.
  6. Abordarea interdisciplinară a pajiștilor și a plantelor furajere, a potențialului lor socio-economic, în contextul dezvoltării sustenabile a comunităților locale.
  7. Proiectarea și implementarea în practică a unor proiecte de cercetare, realizate individual și în echipă; evaluarea rezultatelor și diseminarea acestora utilizând adecvat limbajul specific în comunicarea cu medii profesionale diferite.

3. Discipline studiate


PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT

*Pentru vizualizarea fișei disciplinei, efectuați click pe plan

 

p p
p p
p p
p p
p p
p p
p p
p p
p p

Actualizat de: AdminAGRO la data 2017-03-21
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara