Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Septembrie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Parteneri
 
 
Sisteme de producere a furajelor

1. Misiunea

În concordanțã cu misiunea declaratã a Facultãții de Agriculturã, orientatã, prin cele douã direcții de educație și de cercetare, spre formarea specialiștilor în domeniul agricol, programul de studiu de master ”Sisteme de producere a furajelor” rãspunde cerințelor mediului socio-economic, asumându-și misiunea de a contribui, prin furnizarea unui program de formare adaptat nevoilor studenþilor, la specializarea acestora în problematica producerii furajelor în ferme mari ºi mici de creºtere a animalelor, ferme familiale (sisteme agro-silvo-pastorale); aprofundarea cunoașterii prin abordãri inter-/multidisciplinare; dezvoltarea cercetãrii și utilizarea rezultatelor acesteia în optimizarea proceselor tehnologice de culturã ale pajiºtilorºi ale plantelor furajere.

2. Obiective

  1. Utilizarea conceptelor, metodelor, tehnicilor ºi a instrumentelor de cercetare specifice pentru elaborarea de verigi tehnologice în vederea producerii, conservãrii ºi pãstrãrii furajelor de calitate.
  2. Gestionarea bazei furajere ºi reducerea la minim a impactului ecologic al sistemelor de producere a furajelor (analiza ciclurilor elementelor nutritive, gestionarea gunoiului de grajd, sisteme de pãºunat, sisteme de conservare ºi pãstrare a furajelor, etc.,).
  3. Identificarea de metode ºi tehnici noi pentru investigarea proprietãþilor biologice ºi a valorii furajere ºi ecologice a unor specii de plante furajere ºi/sau a unor biotipuri din pajiºtile permanente, ca material biologic pentru însãmânþare sau supraînsãmânþarea pajiºtilor.
  4. Integrarea inter- /multidisciplinarã a cunoºtinþelor legate de interconexiunea sol-plantã-animal în agroecosistemele furajere, cu rol în producerea furajelor.
  5. Aplicarea metodelor, tehnicilor ºi a procedeelor adecvate pentru particularizarea ºi optimizarea proceselor tehnologice de culturã ale pajiºtilor ºi ale plantelor furajere, în cadrul sistemelor de producere a furajelor.
  6. Abordarea interdisciplinarã a pajiºtilor ºi a plantelor furajere, a potenþialului lor socio-economic, în contextul dezvoltãrii sustenabile a comunitãþilor locale.
  7. Proiectarea ºi implementarea în practicã a unor proiecte de cercetare, realizate individual ºi în echipã; evaluarea rezultatelor ºi diseminarea acestora utilizând adecvat limbajul specific în comunicarea cu medii profesionale diferite.

3. Discipline studiate


PLAN DE ÎNVÃÞÃMÂNT

*Pentru vizualizarea fiºei disciplinei, efectuați click pe plan

 

p p
p p
p p
p p
p p
p p
p p
p p
p p

Actualizat de: AdminAGRO la data 2017-03-21
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara