Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Iulie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Utilizarea durabila a terenurilor agricole

1. Misiunea

Formarea de specialiști în domeniul agriculturii, capabili să identifice, să aplice și să dezvolte tehnologii de cultură, în concordanță cu principiile utilizării durabile a terenurilor agricole și a valorificării într-un mod eficient și rațional a solului, ca sursă naturală importantă.

Programul de master ,,Utilizarea durabilă a terenurilor agricole”, se încadrează în strategia de dezvoltare a Facultății de agricultură, de îmbunătățire a calității formării profesionale a specialiștilor în domeniu, prin studii de masterat, respectiv doctorat.

2. Obiective

 1. Aprofundarea cunoștințelor de specialitate prin integrarea transversală (multidisciplinară) a conceptelor teoretice, metodologice și practice specifice utilizării durabile a terenurilor agricole.
 2. Identificarea și aplicarea specifică a metodelor moderne de cercetare în problematica utilizării durabile a terenurilor agricole, din perspectivă multidisciplinară.
 3. Elaborarea, implementarea și managementul proiectelor de dezvoltare durabilă, în conformitate cu principiile conservării fertilității solurilor, ca resursă naturală.
 4. Dezvoltarea capacității de comunicare în diferite medii profesionale și consultanță de specialitate.
 5. Formarea capacității de identificare a direcțiilor de evoluție a problematicii utilizării durabile a terenurilor agricole și a nevoilor individuale de dezvoltare profesională.
 6. Colaborarea în echipe de lucru de cercetare multidisciplinară pentru elaborarea proiectelor, cu respectarea normelor deontologiei profesionale.
COMPETENȚE PROFESIONALE:
 1. Fundamentarea științifică a unor soluții la diverse probleme necesare utilizării durabile a terenurilor agricole, prin integrarea conceptelor, a teoriilor și a metodologiilor specifice domeniului agricol și/sau domenii conexe.
 2. Diagnosticarea stării de sănătate/calitate a terenurilor agricole și monitorizarea calității solurilor în contextul utilizării durabile a terenurilor agricole.
 3. Elaborarea și implementarea unor planuri de măsuri specifice conservării și utilizării durabile a terenurilor agricole.
 4. Evaluarea tehnologică și economică a terenurilor agricole.
 5. Consultanță de specialitate, aplicarea legislației și a politicilor în domeniul utilizării durabile a terenurilor agricole.
 6. Managementul proiectelor de dezvoltare durabilă, accesarea fondurilor pentru agricultură.
COMPETENȚE TRANSVERSALE:
 1. Respectarea principiilor de etică profesională în realizarea atribuțiilor profesionale.
 2. Utilizarea eficientă a metodelor și tehnicilor de comunicare în activitățile specifice muncii în echipă sau în diferite medii profesionale.
 3. Identificarea direcțiilor de formare profesională, a tendințelor de evoluție a domeniului și a necesităților de perfecționare personală/profesională.

3. Discipline studiate


PLAN DE ÎNVĂȚĂMÂNT

*Pentru vizualizarea fișei disciplinei, efectuați click pe plan


Actualizat de: AdminAGRO la data 2017-03-21
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara