Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Septembrie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Parteneri
 
 
Utilizarea durabila a terenurilor agricole

1. Misiunea

Formarea de specialiști în domeniul agriculturii, capabili sã identifice, sã aplice și sã dezvolte tehnologii de culturã, în concordanțã cu principiile utilizãrii durabile a terenurilor agricole și a valorificãrii într-un mod eficient și rațional a solului, ca sursã naturalã importantã.

Programul de master ,,Utilizarea durabilã a terenurilor agricole”, se încadreazã în strategia de dezvoltare a Facultãții de agriculturã, de îmbunãtãțire a calitãții formãrii profesionale a specialiștilor în domeniu, prin studii de masterat, respectiv doctorat.

2. Obiective

 1. Aprofundarea cunoștințelor de specialitate prin integrarea transversalã (multidisciplinarã) a conceptelor teoretice, metodologice și practice specifice utilizãrii durabile a terenurilor agricole.
 2. Identificarea și aplicarea specificã a metodelor moderne de cercetare în problematica utilizãrii durabile a terenurilor agricole, din perspectivã multidisciplinarã.
 3. Elaborarea, implementarea și managementul proiectelor de dezvoltare durabilã, în conformitate cu principiile conservãrii fertilitãții solurilor, ca resursã naturalã.
 4. Dezvoltarea capacitãții de comunicare în diferite medii profesionale și consultanțã de specialitate.
 5. Formarea capacitãții de identificare a direcțiilor de evoluție a problematicii utilizãrii durabile a terenurilor agricole și a nevoilor individuale de dezvoltare profesionalã.
 6. Colaborarea în echipe de lucru de cercetare multidisciplinarã pentru elaborarea proiectelor, cu respectarea normelor deontologiei profesionale.
COMPETENȚE PROFESIONALE:
 1. Fundamentarea științificã a unor soluții la diverse probleme necesare utilizãrii durabile a terenurilor agricole, prin integrarea conceptelor, a teoriilor și a metodologiilor specifice domeniului agricol și/sau domenii conexe.
 2. Diagnosticarea stãrii de sãnãtate/calitate a terenurilor agricole și monitorizarea calitãții solurilor în contextul utilizãrii durabile a terenurilor agricole.
 3. Elaborarea și implementarea unor planuri de mãsuri specifice conservãrii și utilizãrii durabile a terenurilor agricole.
 4. Evaluarea tehnologicã și economicã a terenurilor agricole.
 5. Consultanțã de specialitate, aplicarea legislației și a politicilor în domeniul utilizãrii durabile a terenurilor agricole.
 6. Managementul proiectelor de dezvoltare durabilã, accesarea fondurilor pentru agriculturã.
COMPETENȚE TRANSVERSALE:
 1. Respectarea principiilor de eticã profesionalã în realizarea atribuțiilor profesionale.
 2. Utilizarea eficientã a metodelor și tehnicilor de comunicare în activitãțile specifice muncii în echipã sau în diferite medii profesionale.
 3. Identificarea direcțiilor de formare profesionalã, a tendințelor de evoluție a domeniului și a necesitãților de perfecționare personalã/profesionalã.

3. Discipline studiate


PLAN DE ÎNVÃÞÃMÂNT

*Pentru vizualizarea fiºei disciplinei, efectuați click pe plan


Actualizat de: AdminAGRO la data 2017-03-21
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara