Ultimele Noutati
Conferinta
 
Iun
08
Postat de: Admin ZOO
Sectiune: Fac. de Zootehnie si Biotehnologii
Conferinta privind sprijinirea producatorilor locali
Calendar Evenimente
<< Iunie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Parteneri
 
 
 
Zootehnie

 

Zootehnie - știința creșterii animalelor - studiază procesele de creștere, reproducere, nutriție și lactație la animalele de interes economic, precum și modul în care aceste procese pot fi controlate pentru a îmbunătății productivitatea, sănătatea și bunăstarea animalelorCe este Zootehnia ?
Zootehnia este știința creșterii eficiente a animalelor pentru a produce alimentele cu cea mai ridicată valoare biologică: laptele, carnea, oul, precum și unele materii prime absolut necesare societății, cum sunt lana, pielea și blănurile.

Zootehnia a fost, este și va fi, fără nici o indoială, un domeniu de activitate de care depinde existența și propășirea societății umane.


O paine rumenă, crescută și proaspătă, din cel mai bun soi de grau nu va asigura niciodată necesarul zilnic de hrănire rațională a individului uman. Gandiți-vă doar la copii, la bătrani sau la cei care desfășoară o muncă fizică ori intelectuală de mare intensitate!
Așadar, Zootehnia
este o știință cu caracter uman pentru că se află totalmente in serviciul omului
este o știință a viitorului etern datorită necesității zilnice de asigurare pentru oameni a hranei cu proteină de cea mai bună valoare biologică.
Ingineria zootehnică este o profesie complexă deoarece inginerul zootehnist este, in egală măsură, un biolog, un nutriționist, un tehnolog și un economist.


La absolvire, inginerul zootehnist este capabil să integreze inginerește cunoștințe de biochimie, anatomie și fiziologie, genetică și ameliorare, nutriție și bază furajeră, reproducție, zooigienă și zootehnologie cu cele economice, de management și marketing, de finanțare și informatizare a producțiilor și proceselor de producție.

 

Absolvenții noștri au competențele necesare să proiecteze, să organizeze, să conducă și să indrume ferme de animale și procese de producție animală la toate speciile de animale domestice (taurine, suine, ovine-caprine, păsări, iepuri, animale de blană) precum și in domeniul apiculturii, acvaculturii, creșterii animalelor de laborator și agrement.

in paralel cu aceste competențe profesionale, inginerul nostru zootehnist mai are și misiunea de a școlariza, informa și educa noi generații de fermieri, producători agricoli sau alte persoane cu privire la eficiența creșterii și exploatării animalelor.

De asemenea, inginerul zootehnist posedă cunoștințele și abilitățile intelectuale necesare pentru cercetarea științifică in domeniul științelor animale.

Specializarea de Zootehnie se studiază prin cursuri la zi și cursuri la distanță [I.F.R.] ambele cu o durată de 4 ani. Forma de invățămant cu frecvență redusă a obținut autorizarea de funcționare provizorie din anul 2000

Specializarea Zootehnie I.F.R. (Invatamant cu frecvență redusă),  are următoarele particularități:
Durata studiilor este de 4 ani
Cerințele de inscriere sunt aceleași ca pentru Zootehnie zi
Taxa in anul universitar 2016/2017  poate fi plătită in  rate egale la inceputul fiecărui semestru (15-30 septembrie și 1 - 10 martie). 
Serviciile asigurate studenților de la I.F.R.:
- cursuri in format unitar la toate materiile
- activități tutoriale și asistate in cadrul F.Z.B.
- consultanță profesională prin e-mail
- materiale didactice și orice informații cu privire la procesul de invățămant se obțin de la Centrul I.F.R. Zootehnie, tel.(fax) - 0256/ 277110 (responsabil de Centru: Prof. univ. dr. ing. Ioan Pădeanu)

Titlul absolventului
Inginer zootehnist

Unde poate lucra inginerul zootehnist?
- nutriționist in cadrul unor societăți comerciale de producere și comercializare a furajelor combinate;
- laboratoare pentru controlul calității furajelor;
- sectorul de protecție a mediului, în vederea rezolvării problemelor de biodegradare a deșeurilor de diferite proveniențe și bioremediere;
- cercetare științifică în producția animală, vegetală și industria alimentară;
- ferme din cadrul societăților agricole, in complexe agricole, holdinguri, etc.;
- camere agricole din comune sau orașe;
- stațiuni de cercetare și producție agricolă;
- invățămant preuniversitar și universitar;
- consultanță agricolă;
- consilieri organizații profesionale;
-consilieri in administrația locală pe probleme de gestiune a activităților agro-zootehnice;

- specialist in ameliorarea și reproducerea animalelor in cadrul Agenției Naționale de Ameliorare și Reproducere in Zootehnie (ANARZ);
- Agenția de plăți și intervenție pentru agricultură (APIA);

 

 

 

 


Actualizat de: Admin ZOO la data 2017-01-20
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara