Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Iunie, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Parteneri
 
 

ADMITERE 2017

admitere2017

MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNAȚIONAL DE INVENTICĂ GENEVA, EDIȚIA 2017

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2017 a avut loc a 45-a ediție a Salonului Internațional de Inventică de la Geneva. În cadrul acestui eveniment, un grup de cercetători de la USAMVB„REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI”, Facultățile de Agricultură și Tehnologia Produselor Agroalimentareși de la UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „VICTOR BABEȘ” din TIMIȘOARA, Facultatea de Farmacie a obținut medalia de aur pentru inovația Procedeu pentru obținerea unui unguent antibacterian pe bază de extract de măghiran și scoarță de mesteacăn.

Procedeul inovativ a fost elaborat de cercetătorii: Pop Georgeta, Alexa Ersilia Călina, Imbrea Ilinca Merima, Palicica Radu, Dehelean Cristina Adriana, Danciu Corina, Andrica Florina Maria.

medalie

 

 

DECANI DE AN PENTRU ANUL I

IN ATENTIA STUDENTILOR DIN ANUL I ACCESATI ACEST LINK

Viitorul universității este și al vostru. Făuriți-l!

Facultatea de Agricultură reprezintă, de peste șapte decenii, o instituție de referință în spațiul național și internațional al învățământului superior agronomic. Până în anul 1989, facultatea a funcționat doar cu specializarea Agricultură, celelalte fiind înființate ulterior, ca răspuns la exigențele societății bazate pe cunoaștere.

În urma Dictatului de la Viena, Facultatea de Agricultură din Cluj s-a refugiat la Timișoara, funcționând în cadrul Școlii Politehnica. La data de 30 iulie 1945, Regele Mihai I a promulgat Legea 617 pentru înființarea Facultății de Agronomie din Timișoara, Lege considerată ca fiind „actul de naștere” al acestei instituții. Cu această ocazie, facultatea a fost dotată și cu o serie de ferme: Timișoara, Ceala-Arad, Voiteni, Teremia Mare.

În urma Reformei învățământului din 1948 s-a înființat Institutul Agronomic din Timișoara, care a funcționat cu această denumire, în structuri diferite, până în anul 1990. În timp, Institutul a avut în componența sa, pe lângă Facultatea de Agronomie și o Facultate de Medicină Veterinară și una de Zootehnie.

În prezent, procesul didactic și de cercetare din cadrul Facultății se desfășoară prin cinci departamente:

 1. Tehnologii agricole
 2. Dezvoltare durabilă și ingineria mediului
 3. Științele solului
 4. Biologie și protecția plantelor
 5. Departamentul pentru pregătirea personalului didactic

Pregătirea studenților de la ciclul de licență se realizează în cadrul următoarelor programe de studiu:

 • Agricultură
 • Agricultură cu predare în limba engleză
 • Protecția plantelor
 • Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară
 • Ingineria si protecția mediului în agricultură
 • Biologie
 • Măsurători terestre și cadastru
 • Mașini și instalații pentru agricultură și industria alimentară

Absolvenților li se oferă posibilitatea de a-și continua studiile la ciclul de master, în cadrul a șapte programe de studiu: Agricultură ecologică, Tehnologii sustenabile pentru culturi de câmp, Sisteme de producere a furajelor, Utilizarea durabilă a terenurilor agricole, Biologie aplicată în agricultură, Gestiunea mediului și a resurselor naturale, Protecție și expertizare fitosanitară. Studiile se pot aprofunda cu ciclul de pregătire prin doctorat, având o durată de 3 ani și finalizându-se cu obținerea titlului științific de „Doctor în Agronomie”.


Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara