Ultimele Noutati
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
 
Apr
03
Postat de: AdminAGRO
Sectiune: Faculty of Agriculture
MEDALIA DE AUR LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA GENEVA, EDITIA 2017
Calendar Evenimente
<< Ianuarie, 2019 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Gestiunea mediului si resurselor naturale

1. Misiunea

Programul de studii universitare de master „Gestiunea mediului si a resurselor naturale” (GMRN) asigura pregatirea pentru nivelul 7 al EQF (Ciclul II Bologna - Studii de masterat). Programul are misiunea de a forma specialisti in domeniul ingineriei mediului si in domeniile conexe ale gestionarii resurselor naturale, profesionisti care sa se poata integra rapid intr-un mediu profesional concurential si dinamic. Programul isi propune, de asemenea, formarea abilitatilor de cercetare stiintifica in domeniul gestionarii complexe si integrate a ecosistemelor si formarea competentelor de consultanta in aceste domenii.

2. Obiectivele

 1. Formarea de specialisti pentru domeniul public, privat si din organizatiile non-guvernamentale capabili sa abordeze intr-o maniera sistematica si transversala problemele de mediu/ecologice in lumina dezvoltarii durabile/sustenabile. Planul de invatamant si activitatile subsecvente contribuie la formarea de competente pentru activitati de:
  1. Conceptie (analiza interdisciplinara a situatiilor si elaborarea de proiecte, planuri de masuri, studii de impact etc.).
  2. Implementare de proiecte cu componenta ecologica/de mediu (manager de proiect, expert etc.).
  3. Monitoring (al starii si evolutiei mediului – in agentii de stat, intreprinderi private, ONG-uri).
  4. Comunicare-consiliere-formare in probleme de mediu/gestionare a resurselor natural regenerabile.
 2. Initiere in cercetare in problematica aprofundata si interdisciplinara a gestionarii resurselor natural regenerabile, prin aprofundarea conceptelor, tendintelor si metodelor actuale in domeniu.
 3. Aprofundarea, extinderea si integrarea cunostintelor din discipline si domenii necesare in dezvoltarea durabila/sustenabila.
 4. Realizarea, individual si in echipe multidisciplinare, a proiectelor profesionale, la timp si cu respectarea deontologiei si diversitatii culturale.
 5. Formarea capacitatii de identificare a tendintelor din domeniul complex al gestionarii resurselor naturale (regenerabile, in primul rand) si a nevoilor individuale de dezvoltare profesionala in sensul cresterii adaptabilitatii si flexibilitatii.
 6. Dezvoltarea capacitatii de comunicare profesionala, cu diferite organizatii, institutii, din domeniile public, privat, ONG-uri etc.

3. Discipline studiate


PLAN DE INVATAMANT

*Pentru vizualizarea fisei disciplinei, efectuati click pe plan

 


Actualizat de: AdminAGRO la data 2019-01-09
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2019. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara