Sisteme de producere a furajelor
1. Misiunea
In concordanta cu misiunea declarata a Facultatii de Agricultura, orientata, prin cele doua directii de educatie și de cercetare, spre formarea specialiștilor in domeniul agricol, programul de studiu de master ”Sisteme de producere a furajelor” raspunde cerintelor mediului socio-economic, asumandu-și misiunea de a contribui, prin furnizarea unui program de formare adaptat nevoilor studentilor, la specializarea acestora in problematica producerii furajelor in ferme mari si mici de crestere a animalelor, ferme familiale (sisteme agro-silvo-pastorale); aprofundarea cunoașterii prin abordari inter-/multidisciplinare; dezvoltarea cercetarii și utilizarea rezultatelor acesteia in optimizarea proceselor tehnologice de cultura ale pajistilor si ale plantelor furajere.
2. Obiective
- Utilizarea conceptelor, metodelor, tehnicilor si a instrumentelor de cercetare specifice pentru elaborarea de verigi tehnologice in vederea producerii, conservarii si pastrarii furajelor de calitate.
- Gestionarea bazei furajere si reducerea la minim a impactului ecologic al sistemelor de producere a furajelor (analiza ciclurilor elementelor nutritive, gestionarea gunoiului de grajd, sisteme de pasunat, sisteme de conservare si pastrare a furajelor, etc.,).
- Identificarea de metode si tehnici noi pentru investigarea proprietatilor biologice si a valorii furajere si ecologice a unor specii de plante furajere si/sau a unor biotipuri din pajistile permanente, ca material biologic pentru insamantare sau suprainsamantarea pajistilor.
- Integrarea inter- /multidisciplinara a cunostintelor legate de interconexiunea sol-planta-animal in agroecosistemele furajere, cu rol in producerea furajelor.
- Aplicarea metodelor, tehnicilor si a procedeelor adecvate pentru particularizarea si optimizarea proceselor tehnologice de cultura ale pajistilor si ale plantelor furajere, in cadrul sistemelor de producere a furajelor.
- Abordarea interdisciplinara a pajistilor si a plantelor furajere, a potentialului lor socio-economic, in contextul dezvoltarii sustenabile a comunitatilor locale.
- Proiectarea si implementarea in practica a unor proiecte de cercetare, realizate individual si in echipa; evaluarea rezultatelor si diseminarea acestora utilizand adecvat limbajul specific in comunicarea cu medii profesionale diferite.
3. Discipline studiate
PLAN DE INVATAMANT
*Pentru vizualizarea fisei disciplinei, efectuati click pe plan
Actualizat de: AdminAGRO la data 2017-10-19