Ultimele Noutati
Workshop SheepNet
 
Noi
09
Postat de: Admin ZOO
Sectiune: Fac. de Zootehnie si Biotehnologii
SheepNet
Calendar Evenimente
<< Septembrie, 2018 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Parteneri
 
 
TE-2012-3-0092
THE ROLE OF PROBIOTIC BACTERIA IN PREVENTING CAMPYLOBACTER JEJUNI COLONIZATION OF POULTRY
 
This work is supported by a grant of the Romanian National Authority for Scientific Research, CNCS –UEFISCDI, project number PN-II-RU-TE-2012-3-0092.
 
Director proiect: 
Dr. Ing. Nicolae Corcionivoschi
 
Membrii echipei 
Prof. Dr. Ing. Lavinia Ștef
Prof. Dr. Ing. Dan Drînceanu
Șef Lucr. Dr. Ing. Cean Ada
Dr. Ing. Cãlin Julean
 
Rezumatul proiectului
 
 Campylobacter jejuni este principala cauza pentru izbucnirea de gastroenterite la om, manifestatã în special prin diaree cu sânge și în cazuri severe, putind ataca integritatea sistemului nervos. Principala sursã de contaminare la om este reprezentat de carnea de pui contaminatã. C. jejuni la pãsãri nu trece bariera intestinala colonizand numai mucoasei intestinale. În ultimul deceniu, Uniunea Europeanã a interzis utilizarea de antibiotice pentru a preveni contaminarea de carne de pasãre cu bacterii patogene, datoritã efectelor remanente dupã tratament. Probioticele sunt cunoscute a fi eficiente în eliminarea bacteriilor patogene din intestin prin  concurența la nivel intestinal, prin ocuparea situri care în mod normal sunt ocupate de agenți patogeni. Studiile noastre preliminare  confirma ipoteza  ca bacteriile probiotice sunt eficiente în prevenirea aderarii si colonizarii mucoasei epiteliale cu C. jejuni. Aceste tulpini au, de asemenea, o activitate antimicrobianã împotriva C. jejuni.Munca desfasurata in acest grant urmareste sã testeze efectul bacteriilor probiotice în prevenirea colonizarii mucoasei intestinale cu C. jejuni la pasari. In vitro (folosind culturi de țesuturi in vitro) și in vivo (la broileri) studile vor fi implementate în scopul de a testa combinații de bacterii probiotice, care sunt eficiente în prevenirea colonizarii mucoasei.Scopul final al acestei studiu este de a crea un produs probiotic eficient în reducerea sau eliminarea din tractul digestiv al C. jejuni la pasari.
Membrii echipei de cercetare 

 

Obiectivul proiectului

 
Obiectivul principal al acestui proiect consta in izolarea si identificarea tulpinilor de Campylobacter jejuni din zona de vest a Romaniei. In urma izolarii si identificarii tulpinile de campylobacter vor fi testate in ceea ce priveste virulenta acestora prin comparare cu tulpinile deja cunoscute va fiind virulente in urma transmiterii la om. De asemenea vom incerca sa testam, in ceea ce priveste efectul lor inhibitor, a unor tulpini de bacterii probiotice de origine umana si ulterior folosirea acestora in scopul prevenirii colonizarii cu Campylobacter jejuni a pasarilor de ferma si a celor din gospodariile populatiei.
 

Rezultate estimate  

Caracterizarea, pentru prima data, in ceea ce priveste virulenta a tulpinilor de Campylobacter jejuni prezente in fermele de pui si gospodarii proprii din zona de vest a Romaniei.  Aceste tulpini vor fi testate in ceea ce priveste virulenta prin efectuarea de studii de virulenta, in vitro, prin utilizarea de culturi de celule epiteliale de origine umana.

2. Identificarea tulpinilor de probiotice cu efect inhibitor prin efectuarea de teste de virulenta in vitro. Aceste teste vor fi efectuate prin utiliarea culturilor de celule umane epiteliale care au fost in prealabil expuse tulpinilor de bacterii probiotice.

3. Utilizarea tulpinilor de probiotice identificate ca avand efect pozitiv in vitro in furajele puilor de ferma si testarea efectului inhibitor in ceea ce priveste colonizarea acestora cu Campylobacter jejuni.

4. Investigarea efectelor probiotice in ceea ce priveste contaminarea puilor de carne la sacrificare prin testarea carcaselor abatorizate.

5. Realizarea unui produs furajer cu probiotice ce poate reduce eficient prezenta patogenului Campylobacter jejuni in fermele de pui din Romania de Vest si in gospodariile private ale populatiei. 

Obiective și activitãți 

 
 
 
Tip: TE-2012-3-0092, perioada 2013-2015

 


Actualizat de: Admin ZOO la data 2015-12-03
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2018. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara