Ultimele Noutati
Programului National - Tabere Studentesti 2017
 
Apr
24
Postat de: Admin TPA
Sectiune: Fac. de T.P.A
Programului National - Tabere Studentesti 2017
Calendar Evenimente
<< August, 2017 >>
DuLuMaMiJoViSa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Parteneri
 
 
Master

Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare 

 TEMATICA ADMITERE MASTER – domeniul universitar: Ingineria produselor alimentare

 

Programul Studii de Master:

SISTEME DE PROCESARE ECOLOGICÃ MULTIFUNCÞIONALÃ INTEGRATÃ A PRINCIPIILOR BIOACTIVE NATURALE  (S.P.E.)

Cadru legal:

Programul de master Sisteme de Procesare Ecologicã Multifuncționalã Integratã A Principiilor Bioactive Naturale  (S.P.E.),  are o tradiție de 8 de ani în pregãtirea inginerilor de industrie alimentarã specializați în principalele tehnologii de obținere ºi procesare a principiilor bioactive naturale. Programul de master S.P.E. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6970/18.11.2008) și cuprins în lista domeniilor și specializãrilor pentru studiile universitare de licențã apãrutã în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licențã și al specializãrilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educaționalã a programului de licențã S.P.E. cuprinde pentru forma de învãțãmânt cu frecvențã pe lângã locurile bugetate și locuri cu taxã.

Competențe profesionale:

  • Cunoașterea principalelor tehnologii de obținere și procesare a principiilor bioactive naturale;
  • Exploatarea principalelor tipuri de utilaje folosite în obținerea și procesarea principiilor bioactive naturale;
  • Cunoașterea și dezvoltarea de noi direcții de utilizare a principiilor bioactive naturale (în industria alimentarã ca înlocuitor a aditivilor sintetici, în cosmeticã și industria farmaceuticã);
  • Studiul procedeelor de obținere a unor aditivi și ingrediente de aditivare ecologicã multifuncționalã;
  • Cunoașterea prevederilor legislației naționale și europene referitoare la controlul utilizãrii aditivilor în aliment.

Ocupații posibile conform COR:

Consilier inginer chimist - 214504; Expert inginer chimist - 214505; Expert inginer industria alimentara - 214518; Inginer producție - 215205; Inspector de specialitate inginer chimist - 214506; Inspector de specialitate inginer industria alimentara - 214519; Referent de specialitate inginer chimist - 214507; Referent de specialitate inginer industria alimentara - 214520.

 Plan invatamant SPE

Programul Studii de Master:

SIGURANȚA ªI BIOSECURITATEA PRODUSELOR AGROALIMENTARE (S.B.P.A.)

Cadru legal:

Programul de master Siguranța și Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.),  are o tradiție de 6 de ani în pregãtirea inginerilor de industrie alimentarã specializați în domeniul siguranței și biosecuritãții alimentare. Programul de master S.B.P.A. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6970/18.11.2008) și cuprins în lista domeniilor și specializãrilor pentru studiile universitare de licențã apãrutã în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licențã și al specializãrilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educaționalã a programului de licențã S.B.P.A. cuprinde pentru forma de învãțãmânt cu frecvențã pe lângã locurile bugetate și locuri cu taxã.

Competențe profesionale:

  • Demonstrarea cunoștințelor în securitatea și siguranța alimentarã și a expertizei în domeniul produselor agroalimentare;
  • Demonstrarea capacitãții de implementare a sistemelor calitãții totale în ingineria produselor agroalimentare;
  • Descrierea și proiectarea de tehnologii și instalații cu caracter inovativ pentru industria agroalimentarã;
  • Evaluarea și exploatarea aparatelor, instalațiilor și proceselor din industria agroalimentarã;
  • Evaluarea și exploatarea sistemelor de mãsurare, monitorizare și automatizare a proceselor din industria agroalimentarã;
  • Analizarea și interpretarea activitãților de management, marketing și știința mãrfurilor agroalimentare.

Ocupații posibile conform COR:

Asistent de cercetare în controlul calitãții produselor alimentare - 214535; Cercetãtor în controlul calitãții produselor alimentare - 214533; Expert inginer industria alimentarã - 214518; Inginer de cercetare în controlul calitãții produselor alimentare - 214534; Inspector de specialitate inginer industria alimentarã - 214519; Referent de specialitate inginer industria alimentara - 214520.

 Plan invatamant SBPA

Programul Studii de Master:

TEHNOLOGII AVANSATE DE PROCESARE A MATERIILOR PRIME AGRICOLE (T.A.P.)

Cadru legal:

Programul de master Tehnologii Avansate de Procesare a Materiilor Prime Agricole (T.A.P.),  are o tradiție de 6 de ani în pregãtirea inginerilor de industrie alimentarã specializați în proiectarea și implementarea tehnologiilor moderne de procesare alimentarã. Programul de master T.A.P. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6970/18.11.2008) și cuprins în lista domeniilor și specializãrilor pentru studiile universitare de licențã apãrutã în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licențã și al specializãrilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educaționalã a programului de licențã T.A.P. cuprinde pentru forma de învãțãmânt cu frecvențã pe lângã locurile bugetate și locuri cu taxã.

Competențe profesionale:

  • Capacitatea de optimizare a produselor agroalimentare cu valoare adãugatã/tehnologii inovative în sistemul integrat al lanțului agroalimentar;
  • Implementare principiilor moderne de proiectare în domeniul tehnologiilor avansate agroalimentare și domeniilor conexe;
  • Identificarea, descrierea ºi utilizarea proceselor tehnologice, tehnicilor analitice moderne adaptate domeniului tehnologiilor avansate agroalimentare și domeniilor conexe;
  • Utilizarea și exploatarea aparatelor, instalațiilor, sistemelor de mãsurare, monitorizare ºi automatizare a proceselor din industria agroalimentarã;
  • Efectuarea cercetãrii științifice și a activitãților didactice în domeniul tehnologiilor avansate de procesare a materiilor prime agricole.

Ocupații posibile conform COR:

Asistent de cercetare în tehnologia prelucrãrii produselor agricole - 214125; Cercetãtor în tehnologia prelucrãrii produselor agricole - 214123; Expert centre de perfecționare - 231006; Expert inginer industria alimentarã - 214518; Inspector de specialitate inginer industria alimentarã - 214519; Proiectant inginer produse alimentare - 214516; Referent de specialitate inginer industria alimentarã - 214520.

Plan invatamant TAP

Programul Studii de Master:

ALIMENT NUTRIÞIE UMANÃ (A.N.U.)

Cadru legal:

Programul de master ALIMENT - NUTRIÞIE UMANÃ (A.N.U.),  este un program nou înfiinþat în cadrul facultãþii noastre, cu scopul de a pregãti ingineri de industrie alimentarã specializați în proiectarea de alimente adaptate cerințelor nutriționale pe grupe diferite de consumatori. Programul de master A.N.U. este acreditat (Adresa ARACIS nr. 6179/22.07.2013) și cuprins în lista domeniilor și specializãrilor pentru studiile universitare de licențã apãrutã în Nomenclatorul domeniilor de studii universitare de licențã și al specializãrilor din cadrul acestora (M.O. nr. 447/22.07.2013). Oferta educaționalã a programului de licențã A.N.U. cuprinde pentru forma de învãțãmânt cu frecvențã pe lângã locurile bugetate și locuri cu taxã.

Competențe profesionale:

  • Identificarea, elaborarea, descrierea și utilizarea adecvatã a noțiunilor specifice expertizei nutriției umane;
  • Evaluarea nutriționalã a produselor derivate din materii prime vegetale și animale;
  • Identificarea și analiza aspectelor nutriționale pe grupe de vârstã;
  • Recunoașterea dezechilibrelor nutriționale și stabilirea adecvatã a dietelor pe grupe de vârstã;
  • Proiectarea de alimente adaptate cerințelor nutriționale pentru diferitele grupe de consumatori alimentari;
  • Gestionarea sistemelor de informații bazate pe indicatori nutriționali, aplicând adecvat legislația sanitarã în domeniu.

Ocupații posibile conform COR:

Asistent de cercetare în tehnologia prelucrãrii produselor agricole - 214125; Cercetãtor în tehnologia prelucrãrii produselor agricole - 214123; Expert centre de perfecționare - 231006; Proiectant inginer produse alimentare - 214516; Referent de specialitate inginer industria alimentarã - 214520;

 Plan invatamant ANU


Actualizat de: Admin TPA la data 2017-06-29
Web design Timisoara
Prezentare Facultate  |    Noutati  |   Evenimente  |   Localizare pe harta  |   Contact
USABMVT
Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate
Web design Timisoara