Licenta
Pentru ciclul licență, Facultatea de Management Agricol vine în întâmpinarea viitorilor studenți cu 3 programe de studiu:
- INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ - ZI
- INGINERIE ȘI MANAGEMENT ÎN ALIMENTAȚIE PUBLICĂ ȘI AGROTURISM - ZI ȘI ID
- INGINERIE ȘI MANAGEMENT ÎN INDUSTRIA TURISMULUI - ZI
Absolvenții facultății noastre își pot desfășura activitatea în următoarele domenii:
- exploatații agricole - compartimentul economic și comercial;
- centre agricole comunale,
- Direcțiile Agricole Județene pentru Agricultură și Dezvoltare rurală,
- Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale (M.A.P.D.R.);
- Agenția Națională de Consultanță Agricolă,
- Oficiul Județean de Consultanță Agricolă,
- Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR);
- organele de stat din domeniul dezvoltării și amenajării rurale (OCAOTA, OSPA etc.);
- învățământ și cercetare;
- financiar-bancar, asigurări, administrația de stat;
- infrastructura spațiului rural;
- experți la nivel național și european (UE) pe probleme de agricultură (comerț, valorificare, asigurări etc.), ca experți în domeniul litigiilor generate de circulația juridică a terenurilor;
- exploatații agroturistice;
- rețele informatice pentru activitatea agroturistică
- rețeaua turistică clasică.
La finalizarea celor patru ani de studiu diploma și titlul obținut de absolvenți este cel de inginer.
În anul academic 2017/2018, Facultatea de Management agricol oferă studenților săi, în ciclul de licență, următoarele specializări:
Cifra de școlarizare la Ciclul Licență - anul universitar 2017/2018 (forma de învățământ ZI):
Specializarea
|
TOTAL ZI
|
Zi
|
Buget
|
Taxă
|
Inginerie economică în agricultură
|
60
|
28
|
32
|
Inginerie și management în alimentație publică și agroturism
|
60
|
28
|
32
|
Inginerie și management în industria turismului
|
50
|
28
|
22
|
TOTAL
|
170
|
84
|
86
|
Durata studiilor, pentru toate specializările menționate, este aliniată Hotărârii de la Bologna și este de 4 ani.
Informații suplimentare despre organizarea ciclului de licență se pot obține accesând meniul „Forme de învățământ” de pe site-ul Universității.
Informații despre examenul de admitere găsiți aici.
PROGRAMUL DE STUDII: „INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ”
Misiunea programului de studii este de a forma specialiști, în domeniul de licență inginerie și management, cu o bogată și diversă instruire teoretică și practică, capabili să gestioneze probleme legate de: economia producției agricole, economia și dezvoltarea spațiului rural, gestiunea și administrarea afacerilor, politici agricole și dezvoltare rurală, piața produselor agroalimentare, fiscalitate și finanțare a economiei rurale.
Obiectivele programului de studii urmăresc dobândirea de către absolvenți a următoarelor competențe:
- aplicarea cunoștințelor fundamentale, teoretice și practice, de inginerie pentru efectuarea de calcule, demonstrații și aplicații în activități specifice domeniului inginerie și management;
- proiectarea și implementarea unor sarcini specifice domeniului de inginerie și management integrate cu calculatorul;
- elaborarea de politici și strategii funcționale privind dezvoltarea și finanțarea activităților economice din spațiul rural de complexitate medie;
- planificarea, proiectarea, programarea și conducerea unor procese și sisteme de producție de complexitate medie și evaluarea tehnico-economică a acestora;
- conducerea unităților de producție de complexitate medie și a celor de aprovizionare și desfacere;
- consiliere, consultanță profesională și de integrare pe filiera agroalimentară.
Plan de învățământ - Inginerie economică în agricultură - IEA
PROGRAMUL DE STUDII: „INGINERIE ȘI MANAGEMENT ÎN ALIMENTAȚIE PUBLICĂ ȘI AGROTURISM”
Misiunea programului de studii este:
- abordarea unitară a turismului rural și agroturismului pe direcție inginerească.
- formare de ingineri specialiști în strategii și planuri de dezvoltare în sfera serviciilor rurale (turism rural și agroturism, consultanță agricolă, etc.).
Obiective programului de studii sunt axate pe:
- identificarea și gestionarea resurselor turistice rurale, în vederea valorificării lor eficiente;
- formare de specialiștii din domeniul managementului economic și strategic al fermelor agroturistice;
- accesarea fondurilor pentru punerea în valoare a resurselor turistice rurale;
- formare de specialiști capabili să desfășoare activitatea pe axa turismului rural, precum și a echipamentelor specifice pensiunilor turistice rurale;
- formare de specialiști, cu competențe în cunoașterea tehnicilor și tehnologiilor pentru realizarea produselor turistice, privite ca o înlănțuire de procese:
- asigurarea cazării în ferme agroturistice și pensiuni turistice rurale;
- producția culinară
- transporturi turistice;
- investiții (construcții noi);
- agrement, divertisment;
- echipamente specifice pensiunilor turistice rurale.
- fundamentarea deciziilor de marketing privind produsul turistic și activitatea de promovare;
- formarea printr-o pregătire psihopedagogică corespunzătoare a unor cadre didactice pentru învățământul preuniversitar de specialitate.
Plan de învățământ - Inginerie și management în alimentație publică și agroturism - IMAPA
PROGRAMUL DE STUDII: „INGINERIE ȘI MANAGEMENT ÎN INDUSTRIA TURISMULUI”
Misiunea programului presupune:
- abordarea unitară a turismului și a industriei ospitalității pe direcție inginerească.
- formare de ingineri specialiști în domeniul managementului economic și strategic al unităților din industria turismului și a ospitalității.
Obiectivele programului urmăresc:
- formarea de specialiști în proiectarea unor unități de servicii turistice;
- accesarea fondurilor pentru punerea în valoare a resurselor turistice;
- formare de specialiști capabili să desfășoare activitatea pe axa turismului, precum și a echipamentelor specifice hotelurilor și restaurantelor.
- formare de specialiști în protejarea resurselor naturale, păstrarea și valorificarea patrimoniului peisagistic
- formare de specialiști, cu competențe în cunoașterea tehnicilor și tehnologiilor pentru realizarea produselor turistice, privite ca o înlănțuire de procese:
- asigurarea cazării hoteliere
- producția culinară
- transporturi turistice și investiții (construcții noi)
- sisteme de tratament balnear
- agrement și divertisment
- agenții de voiaj
- echipamente specifice lanțurilor de hoteluri și restaurante
- fundamentarea deciziilor de marketing privind produsul turistic și activitatea de promovare;
- formarea printr-o pregătire psihopedagogică corespunzătoare a unor cadre didactice pentru învățământul preuniversitar de specialitate;
- utilizarea diferitelor metode și tehnici de comunicare cu clienții și diverși prestatori de servicii turistice.
Plan de învățământ - Inginerie și management în industria turismului - IMIT
Actualizat de: Admin Management la data 2017-10-16