Home | Noutati | Evenimente | Contact
Facultati
Departamente
Detalii
Actiune de voluntariat - Facultatea de Horticultura si Silvicultura

In data de 19.11.2011, studenti ai Facultatii de Horticultura si Silvicultura au participat la actiunea de voluntariat "Plantăm fapte bune în România”. Publicam in continuare materialul primit de la organizatorii actiunii:

Voluntarii au plantat fapte bune în Timiș

Timiș, 19 noiembrie 2011

Aproximativ 600 de voluntari din Timiș au participat sâmbătă, 19 noiembrie, la acțiunea județeană din cadrul campaniei naționale Mișcarea „Plantăm fapte bune în România”.

Pe terenuri degradate ce aparțin primăriilor din comunele timișene Livezile și Dudeștii Vechi au fost plantați 9.000 de puieți de frasin și cer.

La Livezile, s-a pus baza unei viitoare păduri de un hectar de pământ, de către aproximativ 400 de voluntari, veniți din satele comunei sau de la Timișoara, din companii, școli și universități, oameni care au citit despre acțiunea de plantare în presă sau pe internet.

La Dudeștii Vechi, s-a plantat pe un teren de 2,5 hectare, de către voluntari din Timișoara, alături de vânători, asociații, firme mici și reprezentanți ai companiilor multinaționale.

Pe fiecare teren s-au plantat câte 4.500 de puieți, la Livezile, unde au fost făcute gropi de către angajații Primăriei, plantarea s-a terminat puțin după ora 12. La Dudeștii Vechi, terenul a fost arat, iar voluntarii au încheiat plantarea celor 4.500 de puieți în jurul orei 16.

Alături de munca importantă a voluntarilor veniți să planteze fapte bune, au pus rădăcina unor păduri și voluntari ce aparțin instituțiilor de învățământ: Școlilor din comunele Livezile și Dudeștii Vechi, Școala Nr. 13 din Timișoara, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din UVT, Facultatea de Horticultură și Silvicultură din USAMVBT, Liga Studenților Chimiști din Universitatea Politehnica;

Voluntari ai instituțiilor partenere: Primăriile Livezile și Dudeștii Vechi, Instituția Prefectului Județului Timiș, Institutul de Studii și Proiectări Energetice, Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Timiș, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș, ITRSV Timiș;


Voluntari ai companiilor: Continental Automotive Products, P&G, Alcatel, Rotary, Unicredit Tiriac Bank, Bosch Communication, Eco Tires, HELLA KGaA Hueck & Co, Lukoil, Expert Consulting și Consultant CaliVita International.

Voluntari ai ONG: Noua Acropolă, Fundația Bethany, Centrul Local Licos și voluntari ai campaniei Let’s do it, Romania!

Mișcarea „Plantăm fapte bune în România!” are ca beneficii creșterea suprafeței împădurite din țara noastră, implicarea publicului larg într-o inițiativă de anvergură în beneficiul comunității, valorificarea prin împădurire a terenurilor agricole degradate cât și prevenirea alunecărilor, deșertificării sau inundării prin plantarea pe terenuri cu astfel de riscuri.

În județul Timiș, mișcarea „Plantăm fapte bune în România!” este coordonată de Asociațiile Timișoara.ro și Eco Club Timișoara și beneficiază de implicarea Eventeam UK.

Sponsorul principal al mișcării „Plantăm fapte bune în România!” la nivelul județului Timiș este Continental Automotive Products. De asemenea, compania Doracim Oradea a oferit 6.000 de puieți, Copacul de Hârtie Timișoara a oferit 2.000 de puieți, iar compania Drufec Cons Timiș sprijină acțiunea cu unelte pentru voluntari. Următoarele companii își vor trimite angajații ca voluntari: P&G, Alcatel, Rotary, Unicredit Tiriac Bank, Bosch Communication, Eco Tires, HELLA KGaA Hueck & Co, Expert Consulting și Consultant CaliVita International.

Despre Mișcarea Națională de Împădurire „Plantam fapte bune în România”

Inițiativă a societății civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, „Plantăm fapte bune în România” este programată a se derula în țara noastră pe o perioadă de 5 - 7 ani și include acțiuni de conștientizare, de cartare și de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor și efectuarea de lucrări de întreținere până la reușita finală. În această perioadă se urmărește plantarea a 300 de ha și întreținerea acestora. În această toamnă ale organizatorii inițiativei „Plantăm fapte bune in Romania” vor demara acțiuni de împădurire în 6 județe. Astfel, vor avea loc plantări pe terenuri care nu au mai fost împădurite până în prezent și se află în domeniul public al consiliilor locale partenere. Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite în baza studiilor tehnice realizate de către experți. Mișcarea națională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!” http://plantamfaptebune.ro/ este inițiată de Asociația EcoAssist, aceeași care anul trecut a finalizat campania de curățenie națională Let’s Do It, Romania!.  Copyright © 2017. USABMVT
Web design by Royalty