Home | Noutati | Evenimente | Contact
Facultati
Departamente
Detalii
Istoric

 

În vara anului 2005, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (USAMVBT) a sărbătorit 60 de ani de existență.
În dezvoltarea sa, universitatea a parcurs un drum relativ lung și nu întotdeauna ușor, trecând prin numeroase etape dintre care le amintim pe cele mai importante:
După decembrie 1989, au devenit necesare schimbarea concepției cu privire la locul și rolul specialistului în sistemul agroalimentar și redefinirea pieței muncii specialistului agricol.
Prin Ordinul Ministrului învățământului și Științei nr. 4894 din 22.03.1991, denumirea instituției s-a schimbat în Universitatea de Științe Agricole a Banatului Timișoara (USAMVBT), iar în 1995, prin Hotărârea Guvernului României nr.568, în Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (USAMVBT).
între 1990 - 2004, universitatea a înregistrat un reviriment puternic. în această perioadă s-au reamenajat și modernizat majoritatea spațiilor de învățământ, căminele studențești și cantina, care au dobândit standarde europene.
A fost demarată construcția noilor spații de îvățământ pentru Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare și Facultatea de Management Agricol. În toamna anului 2004, cu prilejul deschiderii noului an de învățământ universitar, această nouă construcție a fost dată în folosință parțial. In prezent, această construcție este folosită în totalitate.
Copyright © 2017. USABMVT
Web design by Royalty