FacebookTwitterYoutubeInstagram

Manifestari stiintifice

Home » Cercetare » Manifestari stiintifice

2021

 

The 17th INTERNATIONAL CONFERENCE “Young People and Agriculture Research” organised by Faculty of Agriculture on 25th November 2021, as a section of ”YOUNG PEOPLE AND MULTIDISCIPLINARY RESEARCH IN APPLIED LIFE SCIENCES” brought together a large number of undergraduates, MA &MSc students, PhD students and young researchers who presented their scientific papers in the following fields: agriculture, plant protection, applied biology, environmental protection, soil science and plant nutrition, geomatics, machinery and equipment for agriculture and food industry and other areas of agriculture. We carry on our mission: education, research and innovation!

 

 

 

The online event MULTIDISCIPLINARY CONFERENCE ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT, section TRENDS IN EUROPEAN AGRICULTURE DEVELOPMENT brought together a large number of researchers from different parts of the world who presented their results of academic research.

We all carry on our mutual mission: education and research, sharing with professionalism and commitment experiences, novelty, innovation, and examples of good practices.

Looking forward to the next edition!

2018

banner

2017

SIMPOZIONUL INTERNATIONAL ”YOUNG PEOPLE AND AGRICULTURE RESEARCH” EDITIA A 13-A

Simpozionul international ”Young People and Agriculture Research” editia a 13-a, organizat de Facultatea de Agricultura si dedicat studentilor, masteranzilor si tinerilor cercetatori s-a desfasurat in perioada 23-24 noiembrie 2017, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara si a fost organizat in colaborare cu Universitatea Novi Sad si Statiunea de cercetare-dezvoltare agricola Lovrin.

Au fost inscrise 95 de lucrari stiintifice, cu participanti de la prestigioase universitati din tara si stranatate: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad Iasi, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Universitatea din Petrosani, Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest din Timisoara, Szent Istvan University, Ungaria; University of Novi Sad, University of Kragujevac Cacak, Serbia; University of Sarajevo, Bosnia si Hertegovina; University of Tirana, Albania; University of Palermo, Italia; Mongolian University of Life Sciences.

Lucrarile s-au sustinut in data de 23 noiembrie 2017, in Aula Magna ”Iulian Dracea” a USAMVB Timisoara, atat prin prezentare in plen, cat si la sectiunea postere.

Cuvantul de deschidere a simpozionului universitar a revenit d-nei prorector Prof. dr. Isidora Radulov si domnului decan al Facultatii de Agricultura Prof. dr. Imbrea Florin, intreaga manifestare fiind moderata de d-na prodecan Sef lucr. dr. Smuleac Laura.

Numarul mare de lucrari inscrise a permis incadrarea lucrarilor in patru domenii specifice facultatii noastre: agronomie, biologie, ingineria mediului si masuratori terestre si cadastru. S-au acordat 3 premii pentru fiecare sectiune si un premiu pentru postere. Premierea celor mai bune lucrari s-a facut in functie de domeniul in care s-au inscris.

In data de 24 noiembrie 2017 a fost organizata o excursie la Statiunea de cercetare – dezvoltare agricola Lovrin unde participantii au vizitat campurile si laboratoarele de cercetare, fiind intampinati de directorul statiunii dr. Marinel Horablaga si prof. dr. Nicolae Dragomir.

SIMPOZIONUL INTERNATIONAL „TRENDS IN EUROPEAN AGRICULTURE DEVELOPMENT” , EDITIA A 11-A

In cadrul Saptamanii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, in perioada 25-26 mai 2017 s-a desfasurat a 11-a editie a Simpozionului International ”Trends in the European Agriculture Development”, in colaborare cu Universitatea din Novi Sad, Serbia si Academia Romana - Filiala Timisoara, Academia De Stiinte Agricole Si Silvice „Gheorghe Ionescu - Sisesti” - Filiala Timisoara. Au participat cadre didactice si cercetatori din Romania, Serbia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Armenia, Federatia Rusa si Franta. Au fost inscrise in programul simpozionului un numar de 91 de lucrari stiintifice, care s-au desfasurat pe urmatoarele sectiuni:

Sectiunea 1: Field crops and pastures

Moderatori:
Prof. dr. Georgeta Pop – USAMVB Timisoara
Prof. dr. Paul Pirsan - USAMVB Timisoara
Prof. dr. Ghorghe David - USAMVB Timisoara
Secretar:
Conf. dr. Veronica Sarateanu - USAMVB Timisoara

Sectiunea 2: Sustainable Development, Environment Engineering and Geomatics

Moderators:
Sef lucr.dr. Adina Horablaga – USAMVB Timisoara
Conf. dr. Mihai Herbei - USAMV Timisoara
Sef lucr.dr. Livia Barliba - USAMV Timisoara
Secretar:
Asist. dr. Cristian Bostan- USAMVB Timisoara

Sectiunea 3: Soil Sciences

Moderatori:
Prof. dr. Lucian Nita – USAMVB Timisoara
Prof. dr. Isidora Radulov - USAMV Timisoara
Sef lucr.dr.Adina Berbecea - USAMV Timisoara
Secretar:
Sef lucr.dr. Casiana Mihut- USAMVB Timisoara

Sectiunea 4: Biology Applied in Agriculture

Moderatori:
Prof. dr. Gicu-Gabriel Arsene – USAMVB Timisoara
Prof. dr. Adrian Borcean - USAMV Timisoara
Sef lucr.dr. Florin Prunar- USAMV Timisoara
Secretar:
Sef lucr.dr. Olga Rada- USAMVB Timisoara

Sectiunea 5: Social Sciences

Moderatori:
Conf. dr. Cristina Tulbure – USAMVB Timisoara
Lector dr. Narcisa Crista - USAMVB Timisoara
Lector dr. Codruta Gavrila - USAMVB Timisoara
Secretar:
Asist. dr. Iasmina Savescu- USAMVB Timisoara

WORKSHOPURILE ORGANIZATE DE FACULTATEA DE AGRICULTURA

In perioada 22-23 mai 2017 in cadrul Saptamanii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, Facultatea de Agricultura a organizat patru workshop-uri unde au participat cadre didactice, studenti, masteranzi si doctoranzi ai facultatii, reprezentanti ai administratiei publice locale si nationale, asociatii non-guvernamentale cat si firme de profil din zona.

2016

SIMPOZIONUL INTERNATIONAL ”YOUNG PEOPLE AND AGRICULTURAL RESEARCH”, A 12-A EDITIE

In data de 25 noiembrie 2016, Facultatea de Agricultura a organizat simpozionul ”Young People and Agricultural Research”, a 12-a Editie in cadrul evenimentului international “YOUNG PEOPLE AND SCIENTIFICAL RESEARCH IN LIFE SCIENCES” organizat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara.

Au participat studenti, masteranzi, doctoranzi si tineri cercetatori din tara si strainatate care si-au prezentat si publicat rezultatele cercetarii in domeniul agronomiei, biologiei, ingineriei mediului, ingineriei geodezice, cat si ingineriei mecanice, fiind inscrise un numar de 68 lucrari stiintifice. S-au acordat premii pentru cele mai bune lucrari prezentate din fiecare domeniu amintit.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM “TRENDS IN THE EUROPEAN AGRICULTURE DEVELOPMENT” 10TH EDITION

In perioada 26-27 Mai 2016, cu ocazia Saptamanii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, s-a desfasurat a zecea editie a Simpozionului International ” Trends in the european agriculture development”, in colaborare cu Universitatea din Novi Sad, Serbia.

Citeste mai mult...

Au participat cadre didactice si cercetatori din Romania, Serbia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Franta. Au fost inscrise in programul simpozionului un numar de 86 de lucrari stiintifice, care s-au desfasurat pe urmatoarele sectiuni:


Sectiunea I – Field crops and pastures
MODERATORI:
Prof. univ. dr. Georgeta POP
Prof. univ. dr. Paul PIRSAN
Prof. univ. dr. Branko MARINKOVIC
Prof. univ. dr. Milan MACAK
SECRETAR DE SECTIUNE:
Conf. dr. Veronica SARATEANU

Sectiunea II – Sustainable Development and Environmental Engineering
MODERATORI:
Sef lucr. dr. Adina HORABLAGA
Sef lucr. dr. Mihai HERBEI
 Asist. univ. dr. Cristian BOSTAN
SECRETAR DE SECTIUNE:
Sef lucr. dr. Anisoara IENCIU

Sectiunea III - Soil Sciences
MODERATORI:
Prof. univ. dr. Lucian NITA
Conf. dr. Isidora RADULOV
Sef lucr. dr. Adina BERBECEA
SECRETAR DE SECTIUNE:
Sef lucr. dr. Casiana MIHUA

Sectiunea IV – Biology applied in Agriculture
MODERATORI:
Prof. univ. dr. Gicu-Gabriel ARSENE
Conf. dr. Ilinca IMBREA
Sef lucr. dr. Florin PRUNAR
SECRETAR DE SECTIUNE:
Sef lucr. dr. Silvia PRUNAR

Sectiunea V – Social Sciences
MODERATORI:
Lector dr. Cristina TULBURE
Lector dr. Codruta GAVRILA
Asist. univ. dr. Iasmina SAVESCU
SECRETAR DE SECTIUNE:
Lector dr. Narcisa CRISTA

Toate lucrarile prezentate in cadrul simpozionului vor fi publicate in Research Journal of Agricultural Research (http://www.rjas.ro/), vol. 48 , numerele 1,2,3 si 4 (ISSN 2066-1843), revista cotata in baza de date internationala (CABI, http://www.cabdirect.org/search.html)

WORKSHOPURI DESFASURATE IN CADRUL FACULTATII DE AGRICULTURA

In cadrul saptamanii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, in data de 25 mai, Facultatea de Agricultura a organizat noua workshop-uri unde au participat cadre didactice, studenti, masteranzi si doctoranzi ai facultatii, reprezentanti ai administratiei publice locale si nationale, asociatii non-guvernamentale cat si firme de profil din zona.

Citeste mai mult...
 1. Conservarea habitatelor si speciilor in ariile protejate din Banat: stadiul actual si prioritatile pentru actiuni viitoare, Organizatori: Prof. dr. Arsene Gicu-Gabriel, Conf. dr. Ilinca Imbrea, Conf. dr. Alma Nicolin, Sef lucr. dr. Florin Prunar, Sef lucr. dr. Ioan Banatean-Dunea, Sef lucr. dr. Alina-Georgeta Neacsu

  Workshop

 2. Educatie financiara, Organizatori: Lector dr. Tulbure Cristina, Unit Manager Raduca Furtuna, Metropolitan Life, Timisoara

  Workshop

 3. Elaborarea planurilor de calitate a aerului si de mentinere a calitatii aerului, Organizator: Sef lucr. dr. Adina Horablaga

  Workshop

 4. Utilizarea durabila a terenurilor in contextul agriculturii de precizie, Organizatori: Prof. dr. Nita Lucian-Dumitru, Sef lucr. dr. Florin Crista, Lector dr. Marius Boldea

  Workshop

 5. Amenajamentul pastoral - legislatie, realitate, provocari, disciplina Cultura pajistilor
 6. Aspecte si tendinte noi in fitofarmacie pentru o agricultura moderna si sigura fata de consumatori si mediu inconjurator, Organizatori: Prof. dr. Petanec Doru, Prof. dr. Borcean Adrian, Prof. dr. Manea Dan
 7. Echipamente si tehnici de imagistica specifice agriculturii de precizie in gestionarea terenurilor si a culturilor agricole, Conf. dr. Radu Ilea, Conf. dr. Sorin Bungescu, Prof. dr. Florin Sala, Ing. Drd. Cristian Constantinescu, Ing. Mihai Florescu (S.C. Agrocomert Holding S.A. Timisoara), Dr. ing. Radu Tarcaet (IPSO Timisoara)

  Workshop

 8. Colaborarea USAB si ISJ Timis in perspectiva formarii initiale a cadrelor didactice, Organizatori: Lector dr. Crista Narcisa, Lector dr. Gavrila Codruta, Asist. dr. Savescu Íasmina, Asist. dr. Marghitan Alina

  Workshop

 9. Calitatea produselor pentru igiena bucala/sanatate orala, Organizator: Societatea Femeilor Inginer, prin Sef lucr. dr. ing. Lavinia Madalina MICU - presedinte interimar

  Workshop

2015

Biostatistica in contextul agriculturii de precizie

Afis

Program

Citeste mai mult...
p1 p1
p1 p1
p1 p1
p1 p1
p1 p1

Conservarea biodiversitatii in Romania

Invitatie Workshop

Propuneri desprinse in urma workshopului “Conservarea biodiversitatii in Romania”

Citeste mai mult...
 • finantarea administratiilor ariilor naturale protejate, siturilor Natura 2000, parcurilor naturale, nationale, din Fondul de mediu sau alte surse de finantare;
 • initierea unor modificari legislative care sa ofere administratorilor zonelor protejate posibilitatea de a fi proprietari ai terenurilor care le gestioneaza (in prezent cea mai mare parte a terenurilor sunt in proprietate privata, ceea ce pune in dificultate proprietarii de arii protejate in derularea activitatilor de custodie);
 • o mai buna colaborare intre institutiile care sunt implicate in procedura de regelementare, avizare, control, administrare: agentiile de protectie a mediului, garda de mediu, administratiile parcurilor naturale, nationale, institutiile de invatamant superior si cercetare;
 • cresterea gradului de constientizare a publicului privind existenta, rolul si importanta zonelor protejate din Romania.

Your browser does not support the video tag.

p1 p1
p1 p1
p1 p1
p1 p1
p1 p1
p1 p1
p1

Utilizarea durabila a terenurilor agricole

Agenda Workshop

Citeste mai mult...
p1 p1
p1 p1
p1 p1

The International Conference "Trends in the European Agriculture Development" 9th Edition , 27-28 May 2015

SYMPOSIUM INVITATION

Conferinta nationala de Stiinta Solului: a – XXI -a conferinta NaA

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon 0256 277 007
Calea Aradului nr.119, 300645 Timisoara, jud. Timis, Romania
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2023 USAMBVT . Web design by Royalty