FacebookTwitterYoutubeInstagram

Domeniul de studii universitare de doctorat - Ingineria produselor alimentare

Home » Domeniul de studii universitare de doctorat - Ingineria produselor alimentare

 

Conducatori doctorat:

 


Conf.dr. BEGEA Mihaela

Nr. telefon:

0844 153 772
E-mail:

ela_begea@yahoo.com
mihaela.begea@gmail.com

CV

DOCTORANZI

Conducator de doctorat: 2017, domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Publicatii: carti, cursuri:7; LS: 151 (ISI 17 / BDI 48); contracte castigate prin competitie: 42 / din care 11 director sau responsabil de proiect; brevete: 1 brevet ( 4 cereri brevet in diverse etape ale procesului de evaluare)

Membru: European Federation of Biotechnology (EFB); Slow Food International; European Association for Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain (ISEKI – Food Association); European Federation of Food Science & Technology (EFFoST); Association for Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries (AMAPSEEC); Danube Adria Association for Automation & Manufacturing (DAAAM); European Biotechnology Thematic Network Association (EBTNA); European Society of Agricultural Engineers (EurAgEng); Society for Agriculture and Food Ethics (EurSafe); Asociatia Societatea Inginerilor Mecanici Agricoli din Romania (SIMAR)

Premii: Premiu CNCSIS - PN-III-P1-1.1-PRECISI-2016-12459 (in colectiv) pentru articolul in zona rosie: Changes in the microbiological and chemical characteristics of white bread during storage in paper packages modified with Ag/TiO2-SiO2, Ag/N-TiO2 or Au/TiO2. Food Chemistry 197 (2016)

Aria de expertiza: Inginerie, tehnologii si biotehnologii pentru industria alimentara; Siguranta alimentara; Biocombustibili si resurse energetice regenerabile; Protectia mediului


Prof.dr. HADARUGA Nicoleta Gabriela

Nr. telefon:

0256 277 423
0741 041 407
E-mail:
nicohadaruga@yahoo.com

CV

DOCTORANZI

Conducator de doctorat: 2013, domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Publicatii, carti, capitole de carti, cursuri: 10 (capitole de carti in edituri din strainatate: 5, carti in edituri nationale: 2, manuale, suport de curs pentru studenti: 3); Lucrari stiintifice: 133 (articole ISI: 36, proceedings: 4, articole BDI: 93); contracte castigate prin competitie: 4.

Premii UEFISCDI pentru publicarea unor articole in reviste cotate Q1 sau Q2: Food Chemistry, Elsevier – ISI 4.529 / Q1, 1 articol in LWT-Food Science and Technology, Elsevier – ISI 2.329 / Q1, 2 articole in Beilstein Journal of Organic Chemistry, Beilstein Institute – ISI 2.337 / Q2, 1 articol in Food Analytical Methods, Springer – ISI 2.038 / Q2, 1 articol in Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, Springer – ISI 1.953 / Q2

Aria de expertiza: Izolarea si purificarea compusilor si sistemelor bioactive naturale (odoranti si aromatizanti – uleiuri volatile, antioxidanti naturali – flavonoide si derivati, alcaloizi, acizi grasi si gliceride etc.); Nanoincapsularea compusilor si sistemelor bioactive in ciclodextrine naturale si modificate; Analize fizico-chimice avansate (cromatografie GC-MS/FID, HPLC-UV-VIS/DAD/RI, spectrofotometrie UV-VIS, titrare Karl Fischer, analize chimice specifice etc.); Modelare moleculara si analiza statistica multivariata.


Prof.dr. POIANA Mariana Atena

Nr. telefon:

0256 277 308
E-mail:
atenapoiana@yahoo.com

CV

DOCTORANZI

Conducator de doctorat: 2014, domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Publicatii: carti, cursuri si indrumatoare 16; LS: 200 (28 ISI – article:23, proceeding paper:4, meeting abstract:1); contracte castigate prin competitie: 24; marci inregistrate 6

Membru: Asociatia SpecialiStilor din Industria Alimentara din Romania (Nr. 190); Societatea de Chimie din Romania (ID1793); Asociatia de Cercetare Multidisciplinara din Zona de Vest a Romaniei

Premii: Diploma de excelenta pentru "Preparate naturale ecologice cu actiune antifungica" in cadrul Expozitiei internationale specializate in domeniul proprietattii intelectuale, creativitatii si inovarii – INFOINVENT, 15-18 noiembrie 2017, Chisinau, Republica Moldova; Premiul AGEPI (Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala) pentru "Cel mai de succes soi de planta" in cadrul INFOINVENT, 15-18 noiembrie 2017, Chisinau, Republica Moldova; Diploma de excelenta si medalie de aur cu mentiune speciala pentru produsul ”Briosa de baza de premix fainos BIO imbogatit natural in fier TPA – Muffins” in cadrul Expozitiei Internationale de Inventica PROINVENT, Editia a XII-a, 19-21 martie 2014, Cluj-Napoca, Romania; Diploma de excelenta si medalie de argint pentru grupul de inventii ”VITISTM” in cadrul Expozitiei Internationale de Inventica PROINVENT, Editia a XII-a, 19-21 martie 2014, Cluj-Napoca, Romania; Diploma si medalie de aur pentru produsul ”Briosa de baza de premix fainos BIO imbogatit natural in fier” in cadrul Expozitiei Europene a Creativitatii si Inovarii EURO INVENT, 22-24 mai 2014, Iasi, Romania; Medalie de aur si Diploma de excelenta pentru produsul dietetic “TPA DIET – COZOHIPOGLUC” in cadrul Expozitiei Internationale de Inventica PROINVENT, Editia a XI-a, 19-22 martie 2013, Cluj-Napoca, Romania; Medalie de aur pentru produsul dietetic ”TPA DIET – COZOHIPOGLUC” in cadrul Expozitiei Europene de Creativitate si Inovare EURO INVENT, 9-11 mai 2013, Iasi, Romania.

Aria de expertiza: Tehnologii ale produselor alimentare de origine vegetala; Alimente functionale; Valorificarea subproduselor rezultate in procesarea agroalimentara pentru obtinerea unor ingrediente alimentare cu valoare adaugata


Prof.dr. RIVIS Adrian

Nr. telefon:

0256 277 261
E-mail:
adirivis@yahoo.com

CV

DOCTORANZI

Conducator de doctorat: 2009, domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Publicatii: carti, cursuri si indrumatoare 4, LS 135 (15 ISI – article:13, proceeding paper:2)

Membru: Asociatia specialiStilor din industria alimentara din Romania (A.S.I.A.R.);Societatea Romana de Chimie; Asociatia de Cercetare Multidisciplinara din Zona de Vest a Romaniei

Premii:

Aria de expertiza: Ingineria produselor alimentare


Prof.dr. TRASCA Teodor Ioan

Nr. telefon:

0256 277 326
E-mail:
teodortrasca@yahoo.com

CV

DOCTORANZI

Conducator de doctorat: 2009, domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Publicatii: carti, cursuri si indrumatoare 7; LS: 120 (14 ISI – article:11, proceeding paper:1, meeting abstract:2); contracte castigate prin competitie: 13; brevet inventie: 1

Membru: Membru ales in Comitetul executiv international al Retelei pentru Inovare in Invatamantul Superior, al Asociatiei Europene a Universitatilor de Stiintele Vietii (ICA-Edu), pentru un mandat de 3 ani (2017 – 2020); Evaluator al Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) (2010 – prezent); Evaluator in cadrul Unitatii Executive de Finantare a Invatamantului Superior, a Cercetarii si Inovarii din Romania (2000 – prezent); Membru al Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare – Inovare (2013 – 2016); Membru al Consiliului National de Atestare a Titlurilor Didactice si de Cercetare din invatamantul Universitar, comisia Stiinte ingineresti – Ingineria resurselor animale si vegetale (2012 – 2016), Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice din Romania

Premii: Premiul ,,Gheorghe Ionescu Sisesti’’ pentru Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Gala Excelentei Banatene 2015; Personalitatile lumii ,,Who’s who in the world’’ 2010, pentru contributii remarcabile in domeniul de activititate si la dezvoltarea societatii contemporane

Aria de expertiza: Ingineria produselor alimentare


 

Facultati
Facultatea de Agricultura
Facultatea de Horticultura si Silvicultura
Facultatea de Management și Turism Rural
Facultatea de Medicina Veterinara Timisoara
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere
NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon RECTORAT: 0256277009;
0256277122
FAX: 0256200296
FACULTĂȚI:
FA 0256277007;
FBIRA 0256277003
FHS 0256277006;
FIA 0256277004
FMTR 0256277005;
FMV 0256277008
Clinici Vet. 0256277012
Telefon rectorat@usab-tm.ro
rectorat.usamvbt@gmail.com
Calea Aradului nr.119
300645 Timisoara
judet Timis
Romania
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2020 USAMBVT . Web design by Royalty