FacebookTwitterYoutubeInstagram

Agricultura

Home » Licenta » Agricultura

To apply for our specialization in Agriculture taught in English (or for other specializations) please click HERE

1.Misiunea:

Formarea de ingineri agronomi capabili sa conceapa si sa aplice tehnologii pentru plantele agricole specifice conditiilor zonei respective care sa raspunda imperativelor dezvoltarii durabile.

2. Obiectivele:

Misiunea specializarii de Agricultura este didactica, stiintifica si de consultanta. Principala preocupare o reprezinta pregatirea profesionala la un inalt nivel stiintific si tehnologic al viitorilor specialisti ce vor activa in domeniul Agriculturii. În acest sens planul de invatamant si continutul programelor analitice ale disciplinelor urmaresc realizarea unei pregatiri profesionale corespunzatoare care la va da posibilitatea absolventilor sa desfasoare activitati in institutii agricole, ferme agricole, primarii, Agentii de Protectia Mediului si Plantelor, Camere de Agricultura, servicii de consultanta, in invatamant si cercetare sau ca experti in domeniu.

În paralel se urmareste antrenarea studentilor in activitatile de cercetare stiintifica a disciplinelor de profil, inclusiv a celor angajati pe baza de contract, in vederea formarii deprinderilor si insusirii metodicii de cercetare, a realizarii de venituri extrabugetare menite sa sustina dotarea si functionarea laboratoarelor facultatii. Cercetarea in domeniul agriculturii, avand ca obiectiv evaluarea impactului de mediu reprezinta activitati prezente si viitoare ce vor antrena numerosi specialisti formati in domeniul ingineriei mediului. O alta misiune a facultatii este si aceea de pregatire continua a absolventilor prin masterat si doctorat cat si sprijinirea studentilor pentru obtinerea de stagii de studii si/sau munca la universitati de prestigiu din strainatate, companii sau institutii publice din domeniu sau la ferme private;

3. Discipline studiate

PLAN DE INVATAMANT

*Pentru vizualizarea planului dati click pe plan

Specializarea Agricultura are o durata a studiilor de 4 ani atat pentru invatamantul de zi cat si pentru invatamantul cu frecvența redusa.
Diploma si titlul obtinut de absolventi este cel de inginer.

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon 0256 277 007
Calea Aradului nr.119, 300645 Timisoara, jud. Timis, Romania
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2024 USAMBVT . Web design by Royalty