FacebookTwitterYoutubeInstagram

Gestiunea mediului si resurselor naturale

Home » Masterat » Gestiunea mediului si resurselor naturale

1. Misiunea

Programul de studii universitare de master „Gestiunea mediului si a resurselor naturale” (GMRN) asigura pregatirea pentru nivelul 7 al EQF (Ciclul II Bologna - Studii de masterat). Programul are misiunea de a forma specialisti in domeniul ingineriei mediului si in domeniile conexe ale gestionarii resurselor naturale, profesionisti care sa se poata integra rapid intr-un mediu profesional concurential si dinamic. Programul isi propune, de asemenea, formarea abilitatilor de cercetare stiintifica in domeniul gestionarii complexe si integrate a ecosistemelor si formarea competentelor de consultanta in aceste domenii.

2. Obiectivele

  1. Formarea de specialisti pentru domeniul public, privat si din organizatiile non-guvernamentale capabili sa abordeze intr-o maniera sistematica si transversala problemele de mediu/ecologice in lumina dezvoltarii durabile/sustenabile. Planul de invatamant si activitatile subsecvente contribuie la formarea de competente pentru activitati de:
    1. Conceptie (analiza interdisciplinara a situatiilor si elaborarea de proiecte, planuri de masuri, studii de impact etc.).
    2. Implementare de proiecte cu componenta ecologica/de mediu (manager de proiect, expert etc.).
    3. Monitoring (al starii si evolutiei mediului – in agentii de stat, intreprinderi private, ONG-uri).
    4. Comunicare-consiliere-formare in probleme de mediu/gestionare a resurselor natural regenerabile.
  2. Initiere in cercetare in problematica aprofundata si interdisciplinara a gestionarii resurselor natural regenerabile, prin aprofundarea conceptelor, tendintelor si metodelor actuale in domeniu.
  3. Aprofundarea, extinderea si integrarea cunostintelor din discipline si domenii necesare in dezvoltarea durabila/sustenabila.
  4. Realizarea, individual si in echipe multidisciplinare, a proiectelor profesionale, la timp si cu respectarea deontologiei si diversitatii culturale.
  5. Formarea capacitatii de identificare a tendintelor din domeniul complex al gestionarii resurselor naturale (regenerabile, in primul rand) si a nevoilor individuale de dezvoltare profesionala in sensul cresterii adaptabilitatii si flexibilitatii.
  6. Dezvoltarea capacitatii de comunicare profesionala, cu diferite organizatii, institutii, din domeniile public, privat, ONG-uri etc.

3. Discipline studiate


PLAN DE INVATAMANT

*Pentru vizualizarea fisei disciplinei, efectuati click pe plan

 

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon 0256 277 007
Calea Aradului nr.119, 300645 Timisoara, jud. Timis, Romania
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2024 USAMBVT . Web design by Royalty