FacebookTwitterYoutubeInstagram

Biotehnologii agricole

Home » Programe de studiu - Licenta » Biotehnologii agricole
 
   Biotehnologia în agricultura este domeniu modern, în plina dezvoltare, bazat pe aplicarea biologiei în agricultura. Utilizeaza sistemele biologice, organisme vii sau derivati ai acestora pentru a obtine sau modifica produse sau procese de uz specific. Biotehnologiile reprezinta astazi un fascinant domeniu de cercetare si productie cu o dinamica spectaculoasa, depasita poate doar de cel al informaticii.
  Domeniul biotehnologiilor, plasat înca la frontierele cunoasterii, este solicitat in strainatate iar, in ultimul timp, si la noi in tara. Biotehnologiile gasesc solutii acolo unde alte stiinte îsi ating limitele.
 
 
  Programul de studii ”Biotehnologii în agricultura” pregateste specialisti de un înalt professionalism si competenta manageriala, cu serioase si aprofundate cunostinte ingineresti în domeniile stiintelor agro-biologice, pe care absolventul, cu titlul de inginer, stie sa le exploateze în mod competitiv, pentru a furniza produse biotehnologice si servicii de cea mai buna calitate. La terminarea studiilor, absolventii nostri poseda cunostintele necesare proiectarii sau conducerii proceselor biotehnologice din agricultura si industria alimentara. Ei au competente de manipulare a celulelor sexual sau somatic animale si vegetale, de obtinere a biosintezelor eficiente, produselor si serviciilor de calitate superioara in domeniul agriculturii.  

Unde poate lucra inginerul biotehnolog ?

-cercetare stiintifica in productia animala si vegetala din agricultura si industria alimentara;
- unitati agricole de producere si prelucrare a produselor animale;
- laboratoare pentru controlul calitatii furajelor;
- in diferite ramuri ale economiei unde se aplica procese biotehnologice: industria chimico-farmaceutica, a vaccinurilor, industria alimentara, admitivilor alimentari si furajeri, in domeniul producerii biocombustibililor;
- vor putea fi implicati in sectorul de protectie a mediului in vederea rezolvarii problemelor de biodegradare si bioremediere a deseurilor de proveniente variate;
- specialist in ameliorarea si reproducerea animalelor in cadrul Agentiei Nationale pentru Zootehnie (ANZ);
- Agentia de plati si interventie pentru agricultura (APIA);
- invatamant preuniversitar si universitar.

 

 

 

 

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon +40256 277 003
+40256 277 110
Calea Aradului nr. 119, Cod Postal 300645, Timisoara, Timis
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2022 USAMBVT . Web design by Royalty